D. Tuskas kritikuoja JAV respublikonus: Ronaldas Reaganas verčiasi karste

JAV Senate žlugus įstatymo projektui dėl tolesnės paramos Ukrainai, Lenkijos vyriausybės vadovas Donaldas Tuskas sukritikavo respublikonus. „Mieli Amerikos respublikonų senatoriai. Ronaldas Reaganas, milijonams mūsų padėjęs atgauti laisvę ir nepriklausomybę, šiandien verčiasi karste. Gėdinkitės“, – rašė D. Tuskas ketvirtadienį tinkle X, turėdamas omenyje 2004 m. mirusį 40-ąjį JAV prezidentą respublikoną.

D. Tuskas.<br>EPA-ELTA nuotr.
D. Tuskas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2024, 12:24 PM

Per balsavimą Senate respublikonai trečiadienį blokavo JAV prezidento Joe Bideno demokratų pateiktą įstatymo projektą, numatantį milijardinę paramą Rusijos užpultai Ukrainai.

Prieš tai kelis mėnesius buvo deramasi dėl kompromiso. Balsuoti prieš paketą, į kurį taip pat buvo įtraukta parama Izraeliui bei griežtesnės imigracijos politikos taisyklės, ragino buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

R. Reaganas (1911–2004) vadovavo JAV nuo 1981 iki 1989 metų ir savo tada prieštaringai vertinta ginklavimosi politika bei antikomunistine pozicija svariai prisidėjo prie Šaltojo karo pabaigos ir Sovietų Sąjungos žlugimo. Lenkijoje respublikonas turi daug gerbėjų – Varšuvoje jam ne pastatytas paminklas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.