Kraupus incidentas Ukrainoje: kaimo gyventojos sumušė moterį ir jos dukrą

Policija analizuoja gautas nuotraukas bei vaizdo medžiagą ir ieško kelyje Kosmačiaus kaime kilusio konflikto, per kurį buvo sumušta automobilį vairavusi moteris ir jos 6 metų duktė, dalyvių.

Konfliktas Kosmačiaus kaime.<br>Stop kadrai, lrytas.lt koliažas.
Konfliktas Kosmačiaus kaime.<br>Stop kadrai, lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-08 17:11

Tai ketvirtadienį „Ukrinform“ korespondentui pranešė Nacionalinės policijos vyriausiosios valdybos Ivano Frankivsko srityje komunikacijos sektoriaus vadovas Andrijus Jackivas.

„Kosmačiuje policija analizuoja gautus vaizdo įrašus bei nuotraukas ir nustato kelyje kilusio konflikto dalyvius“, – sakė pareigūnas.

Anot jo, policija dar nesvarsto galimybės perkvalifikuoti proceso, pradėto dėl incidento kelyje.

„Šiuo metu Kosmačiuje žmonės nesibūriuoja. Policija stebės šį regioną“, – pridūrė A. Jackivas.

Jis pažymėjo, kad teisėsaugininkai visuose regionuose taiko sugriežtintą tarnybos režimą, atsižvelgdami į karinę padėtį šalyje.

Pareigūnas taip pat patvirtino, kad pranešimų apie kelių blokavimą iš kitų Pakarpatės rajonų policija šiomis dienomis negavo.

Kaip rašė „Ukrinform“, trečiadienį Ivano Frankivsko srities Kosmačiaus kaime maždaug šimtas žmonių užtvėrė kelią, kad nepravažiuotų teritorinio komplektavimo centro (karinio komisariato) automobiliai, apie kurių tariamą pasirodymą melagingai buvo pranešta vietiniuose socialiniuose tinkluose.

Srities gyventoja Ivanka Vandžurak feisbuke parašė, kad ją ir jos šešerių metų dukterį Kosmačiuje sumušė vietiniai. Minia įtūžusių moterų, apsiginklavusių lazdomis ir įvairiais geležiniais daiktais, norėjo apversti automobilį, nes palaikė vairuotoją karinio komisariato atstove. Įpykusios moterys pro automobilio langą trenkė vaikui į galvą ir sumušė jo motiną. Nelaimėlės buvo paleistos tik po to, kai vienas žmogus iš minios sušuko, kad užpuolikės supainiojo automobilius. Nukentėjusiai moteriai medikai diagnozavo smegenų sutrenkimą, o vaikui – nosies lūžį.

Ivano Frankivsko srities policija iškėlė baudžiamąją bylą pagal Ukrainos baudžiamojo kodekso 296 straipsnio 2 dalį (Chuliganizmas, įvykdytas grupės asmenų).

Pasak vietos valdžios atstovų, nuo karo pradžios iš Kosmačiaus į frontą išėjo apie šimtą žmonių, iš jų šeši žuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.