D. Trumpas laimėjo pirminius respublikonų rinkimus Nevadoje

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas, kaip ir tikėtasi, laimėjo pirminius respublikonų kandidato į prezidentus rinkimus Nevados valstijoje. Apie tai pranešė stotys CNN ir „NBC News“. Tai buvo jau antrasis balsavimas Nevadoje šią savaitę. Per pirmąjį balsavimą antradienį paskutinioji rimta D. Trumpo konkurentė, buvusi Pietų Karolinos gubernatorė Nikki Haley gavo mažiau balsų nei punktas „Nė vienas iš šių kandidatų“.

D. Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D. Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-09 08:46, atnaujinta 2024-02-09 08:48

D. Trumpo pavardės antradienį biuletenyje nebuvo, nes, priešingai nei kitose valstijose, Nevadoje šiais metais respublikonai rengė du balsavimus skirtingomis dienomis. Tai padaryta nesutariant, kaip valstijoje turėtų vykti pirminiai rinkimai. Todėl klasikinis balsavimas vyko jau antradienį – rinkimų biuletenyje buvo įrašyta N. Haley pavardė, o D. Trumpo – ne. Ketvirtadienį buvo surengtas antrasis balsavimas, per kurį buvo galima balsuoti už D. Trumpą, o už N. Haley – jau ne.

Kiti pirminiai respublikonų kandidato rinkimai vyks vasario 24 d. Pietų Karolinoje. Jie jau bus įprasti. Nors kovoje dėl nominacijos D. Trumpas aiškiai pirmauja, N. Haley ir toliau tvirtai pasiryžusi dalyvauti balsavime savo gimtojoje valstijoje ir čia ateinančiomis savaitėmis yra suplanavusi daug rinkimų kampanijos renginių.

JAV prieš prezidento rinkimus vyksta vadinamieji pirminiai partijų kandidatų rinkimai. Oficialiai kandidatai yra nominuojami partijų suvažiavimuose vasarą. Patys prezidento rinkimai vyks lapkričio pradžioje. Šiuo metu viskas rodo, kad rinkimuose vėl susigrums D. Trumpas ir demokratas Joe Bidenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.