Ukrainoje sulaikytas dar vienas rusų informatorius: padėdavo nutaikyti raketas

Ukrainos saugumo tarnybos (UST) kibernetikos specialistai demaskavo dar vieną Rusijos specialiųjų tarnybų informatorių, koregavusį rusų smūgius Charkovo kritinei infrastruktūrai, praneša UST spaudos centras.

 Sulaikytas rusų informatorius.<br> Ukrainos generalinė prokoratūra, lrytas.lt koliažas.
 Sulaikytas rusų informatorius.<br> Ukrainos generalinė prokoratūra, lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-14 12:31, atnaujinta 2024-02-14 12:52

Pareigūnai pažymėjo, kad tarp pagrindinių okupanto taikinių buvo strategiškai svarbios įmonės, taip pat ir priklausančios Ukrainos gynybiniam pramoniniam kompleksui.

Siekdami didinti raketų ir dronų atakų prieš Ukrainos objektus efektyvumą, rusai naudojosi iš savo bendrininko gaunamais duomenimis apie Ukrainos oro gynybos pajėgų geolokaciją.

Gavę tokios informacijos, okupantai tikėjosi „apeiti“ Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro gynybos sistemas arba jas sunaikinti.

„Rinkdamas žvalgybos duomenis, figūrantas surasdavo priešo smūgių vietas ir jas slapta fotografuodavo bei filmuodavo. Visą gautą informaciją jis siųsdavo į kelias Rusijos specialiųjų tarnybų kontroliuojamų „Telegram“ kanalų pokalbių svetaines“, – pažymėjo UST.

Ukrainos pareigūnai sudokumentavo rusų informatoriaus nusikalstamus veiksmus ir jį sulaikė, kai išdavikas vykdė okupantų užduotį.

Pasak tyrėjų, įtariamasis yra 58 metų amžiaus vietos gyventojas, ideologinis Rusijos šalininkas. 2023 metų rudenį vyras savo iniciatyva pradėjo siųsti okupantams žvalgybinę informaciją.

Rusų kolaborantas socialiniuose tinkluose skelbė įrašus, kuriuose bandė diskredituoti Ukrainos gynėjus.

Per kratą jo bute buvo paimtas mobiliojo ryšio telefonas su neteisėtos veiklos įrodymais.

Sulaikytajam pareikštas įtarimas pagal Ukrainos BK 114–2 straipsnio 2 dalį (neteisėtas informacijos apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dislokavimą platinimas).

Jis suimtas be teisės būti paleistam už užstatą. Jam gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.