A. Vučičius laikosi savo: sankcijų prieš Rusiją nesiims

Nors Vakarai daro didelį spaudimą, Serbija nesiims sankcijų prieš Rusiją, propagandinei Rusijos naujienų agentūrai TASS pareiškė Serbijos prezidentas Aleksandaras Vučičius.

 A. Vučičius.<br> EPA-ELTA nuotr.
 A. Vučičius.<br> EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2024, 5:45 PM

„Mano nuomonė šiuo klausimu nepasikeis ir aš ginsiu Serbijos poziciją kiek galėsiu. Mes tai darome jau dvejus metus“, – sakė valstybės vadovas.

Nors Belgradas yra kandidatas į Europos Sąjungą, Serbija neprisijungė prie Bendrijos sankcijų Rusijai, prasidėjus Kremliaus plataus masto agresijai prieš Ukrainą 2022 metų vasarį.

Vykstant karui Ukrainoje, Belgradas taip pat išsiuntė iš šalies arba neleido įvažiuoti rusams, kurie priešinosi karui arba neslėpė, kad nepritaria Vladimiro Putino valdžiai.

Interviu Serbijos lyderis palinkėjo „broliškai rusų tautai“ sėkmės kovo mėnesį įvyksiančiuose prezidento rinkimuose. Jis pažymėjo, jog „tikisi, kad su rusais galės susitikti dažniau ir lengviau nei per pastaruosius dvejus metus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu