Staiga ir keistomis aplinkybėmis mirė V. Putino sąjungininko I. Sečino vienintelis sūnus

Pranešama, kad vasario 5 d., būdamas 35 metų, mirė Rusijos valstybinės naftos milžinės „Rosneft“ vadovo Igorio Sečino sūnus Ivanas Sečinas. Apie I. Sečino, kuris „Rosneft“ dirbo nuo 2014 m. kovo, mirtį nebuvo pranešta, kol tremtyje gyvenantis Rusijos oligarchas ir griežtas Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikas Leonidas Nevzlinas neatkreipė dėmesio į įrašą nacionaliniame paveldėjimo bylų registre, rašo portalas „Newsweek“.

V. Putinas su savo kolega I. Sečinu. Nuotraukoje kairiajame kampe – miręs I. Sečino sūnus.<br>lrytas.lt koliažas.
V. Putinas su savo kolega I. Sečinu. Nuotraukoje kairiajame kampe – miręs I. Sečino sūnus.<br>lrytas.lt koliažas.
„Rosneft“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Rosneft“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 20, 2024, 11:00 AM, atnaujinta Feb 20, 2024, 11:02 AM

Įrašas registre registruotas 1989 m. gimusiam Ivanui Igorevičiui Sečinui, kuris gyveno pastate, anksčiau vadintame „prezidento Vladimiro Putino bendražygių namais“, pranešė nepriklausomos Rusijos naujienų agentūros.

Savo įraše socialiniame tinkle „Facebook“ buvęs naftos milžinės „Jukos“ vadovas L. Nevzlinas šią žinią pavadino „keistu sutapimu“.

„Šiandien, kai su draugais ir partneriais prisiminėme, kodėl prasidėjo Kremliaus karas prieš „Jukos“... būtent šiandien sužinojau, kad Igoris Sečinas neseniai neteko sūnaus. Tas pats žmogus, kuris sufabrikavo visas įžūlias ir kruvinas bylas prieš mus“, – rašė jis, pasidalijęs įrašo ekrano nuotrauka.

„Tikriausiai sunku patikėti, bet skiriu užuojautą tėvui, kuris neteko savo vaiko. Užjaučiu ir Aleksejaus Navalno motiną, taip kaip pastaraisiais metais užjaučiu Boriso Nemcovo motiną, kuri mus paliko šį mėnesį, – pridūrė L. Nevzlinas. – Reiškiu užuojautą I. Sečino šeimai, kuri priversta slėpti savo sielvartą“.

Šaltinis „Telegram“ platformoje „VChK-OGPU“, kuris palaiko glaudžius ryšius su teisėsauga, pranešė, kad I. Sečinas jaunesnysis, kuris taip pat dirbo bendrovėje „Rosneft“ ir kuriam Jungtinė Karalystė bei kitos Vakarų šalys taikė sankcijas, vasario 5 d. mirė nuo „kraujo krešulio“. Ši informacija nėra patvirtinta.

Tokia pat mirties priežastis buvo nurodyta ir vasario 16 d. mirusio Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno atveju, nors sklando teiginiai, kad 47 metų opozicijos politikas buvo „nužudytas“ V. Putino įsakymu.

Ivano mirtį patvirtinančiu notaro pranešimu plačiai pasidalijo keli buvę Rusijos oligarchai, kurie pabėgo iš gimtosios šalies, kad išvengtų V. Putino rūstybės.

„VChK-OGPU“ kanale rašoma: „Vasario 5 d. naktį apie 4.30 val. 35 metų Ivanas pasiskundė, kad blogai jaučiasi ir dūsta. Vyras nukrito ant lovos ir prarado sąmonę.

Aplinkiniai nunešė Ivaną ant grindų ir bandė suteikti pirmines gaivinimo priemones. Tuo pat metu Ivano Sečino apsaugininkas iškvietė greitąją pagalbą.

Kai greitosios pagalbos automobilis atvyko į įvykio vietą, gydytojai galėjo tik konstatuoti Ivano mirtį“.

Jis buvo palaidotas po trijų dienų.

Parengta pagal „Newsweek“ ir „Dailymail“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.