Ukraina reikalauja „ryžtingo ES atsako“ po incidento su grūdais Lenkijos pasienyje

Socialiniame tinkle „X“ antradienį Ukrainos ministro pirmininko pavaduotoja ir ekonomikos ministrė Julija Svyrydenko pareiškė, kad išpilti grūdus iš krovininio traukinio ant bėgių ir blokuoti keleivių eismą yra ne protestas, o viešosios tvarkos pažeidimas.

 Lenkijoje protestuojantys ūkininkai, Ukrainos nacionalinė vėliava.<br> 123rf/Reuters/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
 Lenkijoje protestuojantys ūkininkai, Ukrainos nacionalinė vėliava.<br> 123rf/Reuters/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2024, 4:55 PM

„Tokie metodai neatitinka elgesio standartų, kurių tikimasi Europos šalyje, – rašė J. Svyrydenko. – Ukrainos valdžios institucijos informavo Europos Komisiją apie situaciją, susijusią su Lenkijos ir Ukrainos sienos blokada, ir tikimės ryžtingo atsako“.

Pasak „Ukrinform“, Ukrainos agrarinės politikos ir maisto ministras Mykola Solskis, komentuodamas antradienio rytą įvykusį incidentą geležinkelio linijoje netoli Medykos-Šehynės pasienio punkto, taip pat pareiškė, kad Ukraina griežtai smerkia Lenkijos ūkininkų pasienyje naudojamas protesto formas ir kad tokie veiksmai prieštarauja bendriems abiejų šalių tikslams.

„Ukraina griežtai smerkia protesto formas, kurios šiuo metu vyksta Lenkijos ir Ukrainos pasienyje. Kukurūzai, kuriuos lenkų protestuotojai išpylė iš geležinkelio vagono, buvo vežami į Vokietiją. Ukraina neeksportuoja kukurūzų į Lenkiją. Trukdymas Ukrainai vykdyti prekybą su kitomis šalimis yra nepriimtinas ir prieštarauja bendriems Ukrainos ir Lenkijos tikslams“, – sakė M. Solskis.

Ukrainos vicepremjeras atstatymo klausimais, bendruomenių, teritorijų ir infrastruktūros plėtros ministras Oleksandras Kubrakovas šį incidentą pavadino politine provokacija. Visi bendrovės „Ukrzaliznycia“ geležinkelio vagonai pasienyje yra užplombuoti kontroliuojančių institucijų, todėl Ukrainoje pagaminti grūdai negali patekti į Lenkijos rinką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.