Gaila, bet tai primena realybę: Vakarų paramos Ukrainai karikatūra jau dalinasi ir Latvijos prezidentas

Latvijos prezidentas Edgars Rinkēvičs atkreipė dėmesį į Ukrainai itin opią problemą, kad vietoj šiuo metu Kijevo kariams gyvybiškai svarbių šaudmenų bei ginklų Vakarų lyderiai gali pasiūlyti tik tuščių žodžių.

Latvijos prezidentas Edgars Rinkēvičs.<br>AP/Scanpix/X nuotr., lrytas.lt koliažas.
Latvijos prezidentas Edgars Rinkēvičs.<br>AP/Scanpix/X nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2024, 4:08 PM, atnaujinta Feb 23, 2024, 4:10 PM

Būtent tokią mintį E.Rinkēvičs išsakė socialiniame tinkle „X“, pasidalindamas iškalbinga vieno garsiausių Latvijos karikatūristų sukurta karikatūra.

Paskelbęs karikatūrą, kurioje matyti suglumęs ir išsigandęs Ukrainos karys, stovintis prie Vakarų karinės pagalbos Ukrainai dėžių, kurių daugumoje užuot ginklų slepiasi žodžiai „bla, bla, bla...“, Latvijos prezidentas rašė:

„Taip dabartinę Vakarų paramą Ukrainai vertina vienas geriausių Latvijos karikatūristų Gatis Šļūka. Deja, jis teisus. Mes žlugdome Ukrainą, mes žlugdome patys save. Turime veikti dabar.“

Ukrainos kariams susiduriant su „šaudemnų badu“, šios šalies užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba neseniai paragino kolegas Europoje nedelsiant padidinti artilerijos sviedinių tiekimą Ukrainai ir visą jų gamybą skirti Ukrainos fronto ir Europos gynybos poreikiams.

Ukrainos diplomatijos vadovas tai pareiškė ES užsienio reikalų ministrų tarybos posėdyje. „Kiekvienas šiuo metu Europoje gaminamas artilerijos sviedinys turi tarnauti Europos gynybai. Mes turime laikyti tai taisykle“, – sakė D. Kuleba.

Jis paragino Europos vyriausybes sudaryti daugiau ilgalaikių sutarčių dėl naujų gamybos linijų kūrimo, kartu ieškoti šaudmenų, kuriuos būtų galima pirkti ir siųsti į Ukrainą, už Europos ribų, taip pat atšaukti sutartis dėl Europos šaudmenų tiekimo į trečiąsias šalis ir skirti juos Ukrainos karių ir Europos gynybos poreikiams.

Ministras pabrėžė, kad dabar visi susitelkę į Rusijos stabdymą ir didesnio karo Europoje prevenciją. Tačiau vienintelis būdas užkirsti kelią šiai katastrofai – suteikti Ukrainos kariuomenei galimybę savo žemėje nugalėti užpuolikus rusus, sakė jis.

D.Kuleba taip pat paragino kuo greičiau imtis reikiamų veiksmų, kurie leistų realiai pradėti derybas dėl Ukrainos stojimo į ES, sukurti atskirą karinės pagalbos mechanizmą Europos taikos fonde, konfiskuoti įšaldytus Rusijos aktyvus ir padidinti sankcijų spaudimą Rusijai.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, D.Kuleba Miuncheno saugumo konferencijoje partneriams priminė, jog kiekvieną kartą, kai Ukrainos kariai dėl amunicijos trūkumo pasitraukia iš kurio nors Ukrainos miesto, Rusijos kariuomenė kelis kilometrus priartėja prie jų miestų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.