Pietų Karolinos valstijoje – Respublikonų partijos pirminiai rinkimai

Donaldas Trumpas ir Nikki Haley šeštadienį susigrums Pietų Karolinoje vyksiančiuose respublikonų pirminiuose rinkimuose – manoma, kad prie nominacijos artėjantis eksprezidentas sutriuškins savo buvusią pasiuntinę jos gimtojoje valstijoje.

 D. Trumpas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 D. Trumpas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2024, 2:21 PM, atnaujinta Feb 24, 2024, 2:22 PM

N. Haley iki 2017-ųjų, kai tapo D. Trumpo ambasadore Jungtinėse Tautose, šešerius metus buvo populiari Pietų Karolinos gubernatorė, tačiau Respublikonų partijos vadovybė ir beveik du trečdaliai apklausų dalyvių palaiko buvusį jos bosą.

„Rytoj jūs atiduosite vieną svarbiausių balsų savo gyvenimuose ir, tiesą pasakius, mes nelabai nerimaujame dėl rytojaus“, – rinkimų išvakarėse kampanijos renginyje Rok Hilio mieste pareiškė D. Trumpas.

Pietų Karolinos gyventojai registruodamiesi balsuoti neprivalo nurodyti savo ištikimybės kuriai nors partijai ir gali išreikšti savo valią arba demokratų, arba respublikonų pirminiuose rinkimuose.

N. Haley pralaimėjo D. Trumpui visuose keturiuose pirmuosiuose konkursuose dėl respublikonų nominacijos į prezidento postą.

Naujienų agentūros AFP Pietų Karolinos sostinėje Kolumbijoje ketvirtadienį kalbinti rinkėjai pagyrų negailėjo abiem kandidatams, tačiau vienas rinkėjas nurodė manantis, kad N. Haley nėra pasirengusi užimti aukščiausią šalies postą, o kitas pažėrė kritikos D. Trumpui, pavadindamas jį „skaldančiu“ kandidatu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.