Ir J. Bidenas, ir D. Trumpas šią savaitę lankysis Meksikos pasienyje

Tęsiantis nuožmiam ginčui dėl JAV migracijos politikos, ir JAV prezidentas Joe Bidenas, ir tikėtinas jo konkurentas rinkimuose Donaldas Trumpas ketvirtadienį ketina apsilankyti Meksikos pasienyje.

 J. Bidenas ir D. Trumpas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 J. Bidenas ir D. Trumpas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2024, 5:44 PM

J. Bidenas Braunsvilyje Teksaso valstijoje susitiks su pasieniečiais, kitų saugumo institucijų pareigūnais bei vietos valdžios atstovais, pranešė jo atstovė Karine Jean-Pierre. D. Trumpas, jo komandos duomenimis, lankysis už 480 km į vakarus nuo Braunsvilio esančiame Yglpase Teksase.

Migracijos politika gali tapti viena svarbiausių JAV prezidento rinkimų kampanijos temų. Prezidentaujant J. Bidenui, neteisėtai iš Meksikos į JAV atvykstančių migrantų skaičiai pasiekė apogėjų. D. Trumpas ir jo respublikonai dėl to kaltina J. Bideną.

J. Bideno pirmtakas D. Trumpas niekina migrantus, visus juos vadindamas juos nusikaltėliais. „Piktavalės gaujos ir gaujų nariai iš Pietų Amerikos ir viso pasaulio plūsta į mūsų šalį (...). J. Bidenas niekada nesugebės to suvaldyti“, – neseniai aiškino D. Trumpas.

J. Bidenas savo ruožtu kaltina respublikonus, kad jie, turėdami daugumą Atstovų Rūmuose, tyčia trukdo priimti sprendimą dėl migracijos politikos. Lankydamasis pasienyje, prezidentas ketina pabrėžti savo reikalavimą, kad respublikonai „baigtų savo politinius žaidimėlius“ ir leistų naudoti sienos apsaugai reikalingas lėšas, sakė K. Jean-Pierre.

JAV Senatui pateiktą įstatymo projektą J. Bideno atstovė pavadino „griežčiausiu ir sąžiningiausiu per dešimtmečius reformų paketu sienai apsaugoti“. Atstovų Rūmuose, kur respublikonai, priešingai nei Senate, turi daugumą, partija pareiškė blokuosianti projektą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.