Armėnija ir Azerbaidžanas Berlyne pradėjo taikos derybas

Armėnija ir Azerbaidžanas, Vokietijos vyriausybės kvietimu, Berlyne pradėjo taikos derybas. Federalinė užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock trečiadienį priėmė savo kolegas iš abiejų Kaukazo šalių Araratą Mirosianą ir Jeihuną Bairamovą Užsienio reikalų ministerijos svečių namuose, praneša agentūra „Reuters“.

Armėnija ir Azerbaidžanas Berlyne pradėjo taikos derybas.<br> EPA-ELTA nuotr.
Armėnija ir Azerbaidžanas Berlyne pradėjo taikos derybas.<br> EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2024, 8:34 PM

A. Baerbock pokalbių pradžioje sakė, jog dabar yra galimybė pasiekti ilgalaikę taiką. Abi pusės esą jau ėmėsi drąsių žingsnių, kad užbrauktų praeitį. „Vokietija yra už tai, kad atviri klausimai tarp Armėnijos ir Azerbaidžano būtų sprendžiami taikiai ir nenaudojant jėgos, –prieš pokalbius pareiškė Užsienio reikalų ministerija. – Dėl to svarbu greitai baigti taikos derybas tarp abiejų šalių“

Armėnija ir Azerbaidžanas nesutaria dėl Kalnų Karabacho – anklavo Azerbaidžane, kuriame gyventojų daugumą sudarė armėnai. Praėjusį rugsėjį Azerbaidžanas surengė didelę ataką ir perėmė Kalnų Karabacho kontrolę – tada iš čia į Armėniją pabėgo didžioji dauguma gyventojų.

Prieš derybas Berlyne vyko Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo susitikimas su Armėnijos premjeru Nikolu Pašinianu ir Azerbaidžano prezidentu Ilhamu Alijevu Miuncheno saugumo susitikimo kuluaruose vasario viduryje. A. Baerbock, be to, lapkričio pradžioje lankėsi abiejose šalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.