Po makabriško okupantų smūgio Odesai – V. Zelenskio reakcija: „Mums reikia daugiau priešlėktuvinės gynybos“

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sureagavo į cinišką okupantų smūgį gyvenamajam daugiabučiui Odesoje.

Karas Ukrainoje. V. Zelenskis.<br>lrytas.lt koliažas.
Karas Ukrainoje. V. Zelenskis.<br>lrytas.lt koliažas.
Karas Ukrainoje. Odesa.<br>EPA-ELTA nuotr.
Karas Ukrainoje. Odesa.<br>EPA-ELTA nuotr.
Karas Ukrainoje. Odesa.<br>EPA-ELTA nuotr.
Karas Ukrainoje. Odesa.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 2, 2024, 11:15 AM, atnaujinta Mar 2, 2024, 11:16 AM

Kaip V. Zelenskis pažymėjo „Telegram“ platformoje, Rusija ir toliau tęsia karą prieš civilius gyventojus. Vienas iš okupantų bepiločių lėktuvų naktį Odesoje sunaikino 18 butų. Žinoma apie du žuvusiuosius, dar aštuoni žmonės buvo sužeisti, tarp jų – vaikas.

„Reiškiu užuojautą aukų šeimoms ir artimiesiems. Paieškos ir gelbėjimo operacija tęsiasi be pertraukų. Visos tarnybos dirba savo vietose. Žmonėms teikiama visa būtina pagalba. Dėkoju visiems, kurie dalyvauja“, – pažymėjo V. Zelenskis.

Ukrainos prezidentas pabrėžė, kad Ukrainai reikia daugiau partnerių oro gynybos.

„Turime sustiprinti Ukrainos oro gynybos skydą, kad mūsų žmonės būtų papildomai apsaugoti nuo Rusijos teroro. Daugiau oro gynybos sistemų, daugiau priešlėktuvinės gynybos raketų – tai išsaugo gyvybę“, – pridūrė V. Zelenskis.

Pietų Ukrainos gynybos pajėgų duomenimis, praėjusią naktį rusai įvykdė dar vieną teroristinį išpuolį, panaudodami savižudžius dronus „Shahed-131/136“. Priešas iš Juodosios jūros vandenų į Odesos regioną paleido aštuonis atakos dronus.

Teigiama, kad per valandą oro gynybos daliniai, dirbdami intensyviu režimu, atrėmė šią ataką. Dėl to buvo sunaikinti septyni dronai. Deja, vienas iš dronų manevruodamas tarp Odesos gyvenamųjų rajonų pataikė į 9 aukštų namą.

„Sunaikinta dalis įėjimo į 18 butų. Jau žinoma apie žuvusį žmogų ir 7 sužeistuosius, tarp jų yra nėščia moteris ir mažas vaikas“, – sakoma pranešime.

Dabar tęsiama paieškos ir gelbėjimo operacija.

Pasak Odesos regiono Valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos atstovų, po griuvėsiais yra žmonių. 7.00 val. ryto išgelbėti 7 sužeisti žmonės, rasti 2 žuvusiųjų kūnai. Vykdomi griuvėsių šalinimo ir žmonių paieškos darbai. Įvykio vietoje dirba psichologai. Paieškoje dalyvauja kinologai su šunimis. Įrengtas šildymo punktas.

Odesos merija pridūrė, kad per incidentą taip pat buvo pažeisti inžineriniai tinklai ir katilinė, o netoliese esantys namai buvo atjungti nuo šildymo. Odesos regioninės valstybinės administracijos vadovo Olego Kipero duomenimis, vienas namo įėjimas sugriautas iki pamatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: koks svarbiausias O. Scholzo vizito tikslas?