Popiežius Pranciškus Vatikane susitiko su O. Scholzu

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas šeštadienį Vatikane susitiko su popiežiumi Pranciškumi – tai buvo jo pirmoji privati audiencija pas Katalikų Bažnyčios vadovą.

O. Scholzas ir Popiežius Pranciškus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
O. Scholzas ir Popiežius Pranciškus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2024, 4:11 PM, atnaujinta Mar 2, 2024, 4:12 PM

Abu vadovai Apaštališkuosiuose rūmuose kalbėjosi apie 30 minučių. Tarp pokalbio temų buvo karai Ukrainoje ir Artimuosiuose Rytuose, taip pat atsakas į migraciją, sakė O. Scholzas.

Vėliau O. Scholzas kalbėjo apie „svarbų pokalbį tokiu metu, kai mums labai svarbu į ateitį žvelgti aiškiai ir turėti aiškius principus“. Jis pridūrė: „Man asmeniškai tai taip pat svarbus, reikšmingas pokalbis“.

Jie abu apsikeitė dovanomis. O. Scholzas popiežiui įteikė oficialų futbolo čempionato „Euro 2024“, kuris vyks Vokietijoje, kamuolį ir porcelianinį lokį su Vokietijos herbu.

Tai buvo pirmasis ilgesnis kanclerio susitikimas su 87 metų pontifiku. Anksčiau jiedu buvo susitikę praėjusių metų pradžioje per buvusio popiežiaus Benedikto XVI laidotuves – jis gimė pietų Vokietijoje ir didžiąją savo karjeros dalį ten praleido kaip kunigas, teologas ir arkivyskupas.

Penktadienį O. Scholzas atvyko į Romą dviejų dienų vizito ir susitiko su Italijos prezidentu Sergio Mattarella, tačiau nesusitiks su Italijos ministre pirmininke Giorgia Meloni, kuri šiuo metu lankosi JAV.

Šeštadienio popietę O. Scholzas ketina dalyvauti Romoje vykstančiame Europos socialistų partijos (PES) suvažiavime, kuriame bus renkamas jos kandidatas birželio mėnesį vyksiančiuose Europos Parlamento rinkimuose.

Vienintelis partijos kandidatas į Europos Komisijos pirmininko postą yra Liuksemburgo atstovas, už darbo vietas ir socialines teises atsakingas EK narys Nicolasas Schmitas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.