Su sveikatos problemomis susiduriantis Norvegijos karalius Haraldas V grįžta iš Malaizijos

Norvegijos karalius Haraldas V, per atostogas Malaizijoje susirgęs ir kelias dienas praleidęs ligoninėje, sekmadienį grįžta namo, pranešė karališkieji rūmai.

 Norvegijos karalius Haraldas V.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Norvegijos karalius Haraldas V.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2024, 5:26 PM

87-erių metų Haraldas V, vyriausias Europoje valdantis monarchas, keliaudamas į Langkavio salą užsikrėtė infekcija ir antradienį buvo paguldytas į ligoninę.

Šeštadienį rūmai pranešė, kad jam buvo įdėtas laikinas širdies stimuliatorius, kuris, pasak jo asmeninio gydytojo, padės užtikrinti saugesnę kelionę namo.

Sekmadienį rūmų paskelbtame pareiškime teigiama, kad Haraldas V „netrukus išvyks į Langkavio oro uostą, kur jam bus suteiktas medicininis transportas“ ir kad prie jo prisijungs karalienė.

„Atvykęs į Norvegiją, Jo Didenybė bus paguldytas į ligoninę „Rikshospitalet“, – nurodoma pareiškime. – Karalius dvi savaites bus nedarbingas.“

Penktadienį Langkavyje nusileido Skandinavijos oro linijų bendrovės SAS medicininis lėktuvas, tačiau valdžios institucijos nepatvirtino, ar jis skirtas karaliui.

Langkavio oro eismo kontrolė anksčiau naujienų agentūrai AFP sakė, kad SAS orlaivis, kaip numatyta, turėtų išskristi sekmadienį.

Karaliui Haraldui V judėti reikalingi ramentai, ir jis jau kurį laiką turi sveikatos problemų. Pastaruoju metu, žiemą, jį kamavo kvėpavimo takų infekcija. Norvegijos karaliumi jis tapo 1991 metais, kai perėmė valdžią iš savo tėvo karaliaus Olavo V.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.