Vokietijos gelbėjimo laivas Viduržemio jūroje išgelbėjo 77 migrantus

Gelbėjimo laivo „Humanity 1“ įgula iš kelių centrinėje Viduržemio jūros dalyje dreifuojančių laivelių paėmė 77 migrantus, pranešė Berlyne įsikūrusi organizacija „SOS Humanity“, valdanti šį laivą.

 Vokietijos gelbėjimo laivas Viduržemio jūroje išgelbėjo 77 migrantus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Vokietijos gelbėjimo laivas Viduržemio jūroje išgelbėjo 77 migrantus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2024, 10:10 PM

Tarp išgelbėtųjų buvo keli nepilnamečiai, šeštadienį vėlai vakare pranešė „SOS Humanity“. Ji pridūrė, kad Libijos pakrančių apsauga masiškai trukdė gelbėjimo operacijai ir kėlė jai pavojų.

Šiuo metu „Humanity 1“ plaukia į pietinio Italijos miesto Bario uostą, kad iškeltų žmones į krantą. Anot „SOS Humanity“, prieš operaciją civilinis žvalgybinis lėktuvas informavo įgulą apie tris nelaimės ištiktus laivelius.

Libijos pakrančių apsaugos tarnyba taip pat atvyko į įvykio vietą, kai buvo bandoma perkelti žmones į mažesnius gelbėjimo laivus, o paskui į laivą „Humanity 1“.

Organizacija pranešė apie kilusį chaosą ir teigė, kad Libijos pakrančių apsauga šaudė tikromis kulkomis. „SOS Humanity“ teigimu, žmonės šoko į vandenį, o vienas žmogus esą nuskendo. Šios informacijos nebuvo įmanoma nepriklausomai patikrinti.

Civilių gelbėjimo grupė teigė informavusi visas atitinkamas valdžios institucijas.

„Grasinimas gelbėjimo laivų įgulos nariams ir pavojaus sukėlimas pažeidžiamų žmonių gyvybei yra šiurkštus tarptautinės teisės pažeidimas“, – teigiama jos pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.