Žiniasklaida: „Hamas“, Kataro, JAV pasiuntiniai atvyko į Kairą derėtis dėl paliaubų Gazoje

„Hamas“, Kataro ir Jungtinių Valstijų delegacijos atvyko į Egiptą „naujam derybų raundui“ dėl paliaubų Gazos Ruože, sekmadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra „Al-Qahera News“.

Izraelio vėliava.<br>Getty Images/Scanpix nuotr.
Izraelio vėliava.<br>Getty Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2024, 12:19 PM, atnaujinta Mar 3, 2024, 12:21 PM

Kairas, Doha ir Vašingtonas tarpininkauja savaites trunkančiose derybose, kuriomis buvo siekiama sustabdyti beveik penkis mėnesius trunkantį Izraelio ir „Hamas“ karą, kilusį po spalio 7 d. išpuolių.

Jų tikslas – užtikrinti paliaubas iki kitą savaitę prasidėsiančio musulmonų šventojo Ramadano mėnesio, tačiau viltis žlugdo nepavykusios derybos.

Derybose daugiausia dėmesio skiriama pasiūlymams šešioms savaitėms sustabdyti kovinius veiksmus, „Hamas“ paleisti įkaitus mainais į palestiniečių kalinių paleidimą iš Izraelio kalėjimų ir užtikrinti didesnę tiekiamą pagalbą.

Karas prasidėjo spalio 7 d. beprecedenčiu „Hamas“ išpuoliu prieš pietų Izraelį. Pasak AFP, kuri remiasi oficialiais duomenimis, per išpuolį žuvo apie 1 160 žmonių, daugiausia civilių.

Gazos sukilėliai taip pat pagrobė 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio teigimu, 130 tebėra nelaisvėje, o 31 įkaitas laikomas žuvusiu.

Gazos sveikatos apsaugos ministerija sekmadienį pranešė, kad per Izraelio atsakomąjį puolimą apsiaustoje palestiniečių teritorijoje žuvo 30 410 žmonių, daugiausia moterų ir vaikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.