Egipto televizija: Kaire vykstančiose derybose dėl paliaubų Gazoje padaryta „reikšminga pažanga“

Tarpininkai ir grupuotės „Hamas“ pasiuntiniai padarė „reikšmingą pažangą“, siekiant paliaubų Gazoje, prasidedant antrajai derybų dienai pirmadienį pranešė su vyriausybės žinybomis susijusi Egipto televizija.

Artimųjų Rytų krizė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Artimųjų Rytų krizė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2024, 10:53 AM, atnaujinta Mar 4, 2024, 10:55 AM

Egiptas, Kataras ir Jungtinės Valstijos savaičių savaites dėjo diplomatines pastangas, stengdamiesi užtikrinti, kad iki kitą savaitę prasidėsiančio Ramadano Izraelio kare su „Hamas“ būtų pasiektas siūlomas susitarimas dėl šešias savaites truksiančių paliaubų.

Siūlyme taip pat numatyta paleisti per karą Gazoje sukėlusį spalio 7 d. „Hamas“ išpuolį pagrobtus įkaitus, mainais išlaisvinant Izraelio kalėjimuose laikomus palestiniečius.

Ryšių Egipto žvalgybos tarnybose turintis kanalas „Al-Qahera News“ citavo neįvardinto aukštesniojo rango pareigūno žodžius: „Egiptas toliau deda intensyvias pastangas, kad iki Ramadano būtų pasiektas susitarimas dėl paliaubų“. Ramadanas yra musulmonų pasninko mėnuo, prasidedantis kovo 10 arba 11 d.

Sekmadienį Kaire Izraeliui nedalyvaujant prasidėjusiose naujausiose „derybose padaryta reikšminga pažanga“, – teigiama pranešime.

Anot vieno aukštesniojo rango JAV oficialaus asmens, Izraelis iš esmės sutiko su siūlomo susitarimo dėl šešių savaičių paliaubų, kurių metu, be kita ko, į Gazą būtų pristatytas didesnis kiekis humanitarinės pagalbos, sąlygomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.