Žiniasklaida: Izraelio ministras nori nutraukti derybas dėl įkaitų susitarimo

Izraelio kraštutinių dešiniųjų policijos ministras Itamaras Ben-Gviras, pasak izraeliečių žiniasklaidos, paragino nutraukti derybas dėl Gazos Ruože vis dar laikomų įkaitų paleidimo.

Izraelis.<br>EPA-ELTA nuotr.
Izraelis.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2024, 9:15 PM

Laikraštis „Haaretz“ atskleidė, kad pirmadienį politikas savo partijos posėdyje pareiškė, kad esą yra būtina įsakyti nutraukti derybas, kuriose taip pat kalbama apie laikinas paliaubas Gazos kare. Izraelis verčiau turėtų pereiti prie „naujo intensyvių kovų etapo“, laikraštis citavo I. Ben-Gvirą, kuris taip pat yra nacionalinio saugumo ministras.

Pirmadienį tarpininkaujančių šalių JAV, Kataro ir Egipto atstovai antrąją Kaire rengiamų derybų dieną susitiko su islamistinio palestiniečių judėjimo „Hamas“ atstovais. Viena Egipto televizijos stotis citavo neįvardytą aukšto rango šaltinį iš Egipto, kuris tvirtino, kad derybose buvo padaryta „nemažai pažangos“. Detalių nepateikta. Netiesioginėse derybose tarp Izraelio vyriausybės ir „Hamas“ proveržio kol kas nepasiekta.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu, be kita ko, reikalauja, kad smogikai pateiktų sąrašą su jų rankose esančių gyvų įkaitų pavardėmis.

Sekmadienį vienas aukšto rango „Hamas“ narys britų transliuotojui BBC pareiškė, kad dėl Izraelio atakų islamistai negalėjo pasakyti, kurie Izraelyje pagrobti įkaitai vis dar yra gyvi. „Jie yra skirtingose teritorijose su skirtingom

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.