E. Macrono raginimas nebūti bailiais nepadeda Ukrainai

Antradienį Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistoriusas pareiškė, kad Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono raginimas Ukrainos sąjungininkams „nebūti bailiais“ nepadeda išspręsti Ukrainos problemų.

E. Macrono raginimas nebūti bailiais nepadeda Ukrainai<br>EPA-ELTA nuotr.
E. Macrono raginimas nebūti bailiais nepadeda Ukrainai<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2024, 10:17 PM

„Mums iš tikrųjų, bent jau mano požiūriu, nereikia diskusijų apie karių pasiuntimą arba daugiau drąsos ar mažiau drąsos“, – per spaudos konferenciją su Švedijos gynybos ministru Palu Jonsonu sakė B. Pistoriusas. „Tai tikrai nepadeda spręsti problemų, kai kalbame apie pagalbą Ukrainai“, – pridūrė jis.

Antradienį Prancūzijos prezidentas pareiškė, kad Europoje artėja akimirka, „kai reikės nebūti bailiais“. Per vizitą Čekijoje E. Macronas pakartojo neatmetąs galimybės pasiųsti Vakarų karius į Ukrainą. Toks jo pasisakymas praėjusią savaitę sukėlė šoko bangą visoje Europoje. Dauguma E. Macrono sąjungininkų pareiškė, kad nesiųs karių į Ukrainą.

Švedijos gynybos ministras pareiškė, kad remiant Ukrainą svarbu išlaikyti „vienybę“. Per B. Pistoriuso vizitą Šiaurės šalyje Vokietija ir Švedija pasirašė ketinimų protokolą stiprinti karinį bendradarbiavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.