UNRWA: buvę palestiniečių kaliniai pasakoja apie kankinimus Izraelio kalėjimuose

Neskelbtoje JT pagalbos palestiniečių pabėgėliams agentūros (UNRWA) ataskaitoje buvę palestiniečių kaliniai kaltina Izraelį kankinimais kalėjimuose. Šimtai laisvę atgavusių palestiniečių pasakojo UNRWA‘i apie „sistemingą žeminimą“, Niujorke sakė UNRWA vadovas Philippe‘as Lazzarinis ir patvirtino egzistuojant tokį dokumentą.

Buvę palestiniečių kaliniai.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Buvę palestiniečių kaliniai.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2024, 9:32 AM, atnaujinta Mar 5, 2024, 9:34 AM

Palestiniečiai esą pasakojo, kad turėdavo išsirengti nuogai, patirdavo „žodinį ir psichologinį smurtą“. „Mes žinome, kad dažnai būdavo neleidžiama miegoti, naudojamas didžiulis triukšmas, taip trikdant žmonių miegą“, – kalbėjo Ph. Lazzarinis.

Palestiniečiai, anot jo, buvo verčiami „po kelias dienas, jei ne savaites“ nešioti sauskelnes, jiems buvo neleidžiama eiti į tualetą. Tai pasakodamas Ph. Lazzarinis netiesiogiai patvirtino „The New York Times“ straipsnį, kad UNRWA esą yra parengusi iki šiol nepaskelbtą ataskaitą, kurioje kalbama apie „kankinimus, su kuriais visų amžiaus grupių Gazos gyventojai“ susidūrė kalinimo įstaigose Izraelyje.

Ataskaitoje, anot laikraščio, daroma išvada, kad toks elgesys „buvo naudojamas siekiant išgauti informaciją ar prisipažinimus, įbauginti ar pažeminti nubausti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.