JAV pareigūnas: iš Jemeno paleista raketa pataikė į balkerį, įgula sako, kad žuvo du žmonės

Jemeno hučių sukilėlių paleista raketa trečiadienį Adeno įlankoje pataikė į balkerį, įgula praneša, kad mažiausiai du žmonės žuvo, o dar šeši buvo sužeisti, pareiškė vienas JAV pareigūnas.

Jemeno hučių karinės pratybos.<br>EPA-ELTA nuotr.
Jemeno hučių karinės pratybos.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-06 20:14

Raketa padarė „didelę žalą“ su Barbadoso vėliava plaukiojančiam, Liberijai priklausančiam laivui „M/V True Confidence“, tvirtino pareigūnas ir pridūrė, kad jo „įgula praneša apie mažiausiai du žuvusius ir šešis sužeistus įgulos narius“.

Kaip teigiama, įgula paliko laivą.

Pareigūnas nurodė, kad tai yra jau penkta per dvi dienas Irano remiamų hučių paleista priešlaivinė balistinė raketa, ir pažymėjo, jog dvi, įskaitant naujausią, pataikė į prekybinius laivus, o vieną numušė amerikiečių eskadrinis minininkas.

Hučiai lapkritį pradėjo persekioti laivus Adeno įlankoje ir Raudonojoje jūroje. Jie teigia, kad tokiu būdu siekia pademonstruoti solidarumą su palestiniečiais Gazos karo akivaizdoje. Hučiai yra pažadėję taikytis į izraeliečių, britų ir amerikiečių laivus, taip pat tuos laivus, kurie plaukia į Izraelio uostus. Dėl išpuolių kai kurios didžiosios laivybos įmonės pradėjo vengti Raudonosios jūros, kuri yra svarbi pasaulinei prekybai. JAV ir Jungtinės Karalystės pajėgos į hučių atakas sureagavo atsakomaisiais smūgiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.