Po avarijos Rusijos elektrinėje sužeista daugiau kaip 20 žmonių

Per avariją anglimis kūrenamoje elektrinėje Rusijos Tuvos respublikoje Sibire buvo sužeista daugiau kaip 20 žmonių.

Per avariją anglimis kūrenamoje elektrinėje Rusijos Tuvos respublikoje Sibire buvo sužeista daugiau kaip 20 žmonių.<br>Stop kadrai, lrytas.lt koliažas.
Per avariją anglimis kūrenamoje elektrinėje Rusijos Tuvos respublikoje Sibire buvo sužeista daugiau kaip 20 žmonių.<br>Stop kadrai, lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2024, 12:07 PM

„Šiuo metu nustatėme 21 sužeistąjį“, – trečiadienį naujienų agentūrai „Interfax“ sakė regiono vyriausybės atstovas.

Tuvos gubernatorius Vladislavas Chovalygas dėl avarijos regione paskelbė nepaprastąją padėtį.

Pasak V. Chovalygo, žuvusiųjų ar dingusių žmonių nėra, tačiau keli žmonės buvo sunkiai sužeisti ir lėktuvu nugabenti į ligoninę.

Šagonaro mieste, kuriame gyvena 12 tūkst. gyventojų, dėl avarijos, nepaisant žiemiškos temperatūros, buvo atjungtas šilumos tiekimas.

Žiniasklaidos pranešimais, dėl kol kas neišaiškintų priežasčių kilo gaisras, sukėlęs sprogimą. Gaisras padarė didelės žalos šiluminei jėgainei.

Šis incidentas yra vienas iš serijos kartais rimtų savivaldybių infrastruktūros gedimų Rusijoje. Šią žiemą visoje šalyje užregistruotas rekordinis skaičius didelių gedimų elektrinėse, užšalusių arba sprogusių centralizuoto šildymo ar karšto vandens vamzdynų.

Nepriklausomas laikraštis „Novaja Gazeta“ apskaičiavo, kad iki vasario vidurio nuo tokių incidentų nukentėjo 3 mln. rusų. Visa tai yra nepakankamų investicijų į infrastruktūrą pasekmė didžiausioje pasaulio valstybėje, kuri šiemet apie trečdalį savo biudžeto išleidžia kariuomenei ir karui su Ukraina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.