Žiniasklaida: Rusijoje pradėjo gesti lėktuvai su V. Putino palyda

Šį mėnesį Rusijoje jau įvyko kelios aviakatastrofos, kuriose dalyvavo specialiojo skraidymo padalinio „Rossija“ orlaiviai. Apie tai rašo portalas „Unian“.

Rusijos lėktuvas.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Rusijos lėktuvas.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2024, 1:34 PM, atnaujinta Mar 11, 2024, 1:36 PM

Ši bendrovė teikia transporto paslaugas pareigūnams, taip pat specialiųjų tarnybų ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų atstovams. Rusijos projekto „VCHK-OGPU“ duomenimis, vienas iš incidentų įvyko kovo 6 d. Maskvos Vnukovo oro uoste.

Tupiant lėktuvui TU 214 lūžo vienos iš šoninių važiuoklės atramų stabdžių kaladėlės, dėl to lėktuvas beveik nuvažiavo nuo kilimo ir tūpimo tako. Lėktuve galėjo būti Federalinės saugumo tarnybos ir Rusijos prezidento protokolo darbuotojų, kurie skrido iš komandiruotės.

Žurnalistų teigimu, anksčiau kitas Specialiojo skraidymo padalinio lėktuvas turėjo problemų su sparno mechanizacija. Šiuo lėktuvu į Krasnodarą buvo skraidinami Rusijos lyderio V. Putino aplinkos žmonės.

Be to, rugpjūtį lėktuvas TU 214 turėjo avariniu būdu nusileisti Čitoje. Buvo teigiama, kad tai įvyko dėl į variklį patekusio paukščio, tačiau iš tikrųjų buvo sugedusi važiuoklė.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.