Per užpuolimą Mogadišo viešbutyje žuvo mažiausiai 6 žmonės

Mažiausiai šeši žmonės žuvo per antpuolį, kurį netoli prezidento rūmų Somalio sostinėje Mogadiše esančiame viešbutyje surengė islamistų teroristinė grupuotė „al-Shabaab“.

Mogadišas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Mogadišas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-15 12:03, atnaujinta 2024-03-15 12:05

Po ketvirtadienį vakare netoli viešbučio „Syl“ aidėjusių sprogimų padėtis penktadienį dar nebuvo galutinai kontroliuojama.

Pirma į pastato fasadą sprogmenų prikrautu automobilių įvažiavo savižudis, po to į miesto politikos elito pamėgtą viešbutį įsiveržė „al-Shabaab“ smogikai.

Penktadienį ryte liudininkai sakė pastate ir jo prieigose girdėję šūvių, o žemai virš viešbučio ratus suko sraigtasparnis.

Manoma, kad įtariami teroristai slėpėsi viešbutyje.

„Mūsų žiniomis, per antpuolį žuvo vienas teroristas, trys viešbučio apsauginiai ir du saugumo tarnybų nariai“, – penktadienį sakė policijos atstovas Qasimas Ahmedas Roble.

Per ataką buvo sužeista maždaug 10 žmonių, įskaitant vieną Somalio parlamento narį, pranešė saugumo pajėgų atstovas.

Iš viešbučio saugumo sumetimais evakuota daugybė žmonių.

Viešbutis „Syl“ praeityje yra ne kartą tapęs grupuotės „al-Shabaab“ išpuolių taikiniu, nors ir yra įsikūręs saugioje miesto dalyje prieš pat prezidentūrą.

Pastaraisiais metais „Al-Shabaab“ vis dažniau rengia išpuolius per šią savaitę prasidėjusį Ramadaną. Šiomis savaitėmis teroristų grupuotė mėgino vėl įsitvirtinti Mogadiše, iš kurio pastaraisiais metais buvo išguita, kad sostinės gyventojai galėtų santykinai lengviau atsikvėpti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.