Afganistane autobusui susidūrus su autocisterna žuvo 21 žmogus

Afganistano pietinėje Helmando provincijoje sekmadienį autobusui susidūrus su naftos cisterna ir motociklu žuvo 21 žmogus ir 38 buvo sužeisti, pranešė provincijos pareigūnas.

 Sudegęs autobusas.<br> AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Sudegęs autobusas.<br> AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2024, 9:59 AM, atnaujinta Mar 17, 2024, 10:00 AM

„Šiandien anksti ryte, remiantis iki šiol mūsų gauta informacija, per avariją, kurioje „susidūrė keleivinis autobusas, cisterna ir motociklas“, žuvo 21 žmogus, AFP sakė provincijos gubernatoriaus atstovas spaudai Mohammadas Qasimas Riyazas.

Dar 38 žmonės per susidūrimą buvo sužeisti, pranešė provincijos informacijos departamentas, patikslindamas pirminį M. Q. Riyazo pateiktą 11 žmonių skaičių.

Po susidūrimo transporto priemonės užsidegė, o Helmando informacijos departamento socialinėje žiniasklaidoje paskelbtose nuotraukose matyti apanglėjęs, susuktas metalas ir sutraiškyta cisternos kabina.

Avarija įvyko ankstų sekmadienio rytą pagrindiniame greitkelyje tarp sostinės Kabulo ir šiaurinio Herato miesto Helmando provincijos Griško rajone.

Afganistane mirtinų eismo įvykių pasitaiko dažnai, iš dalies dėl prastų kelių, pavojingo vairavimo greitkeliuose ir reguliavimo trūkumo.

2022 metų gruodį Afganistano aukštikalnių Salango perėjoje apvirto ir užsidegė naftos cisterna, žuvo 31 žmogus, dar dešimtys patyrė nudegimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.