Baltijos jūroje užsidegė ir nuskendo Rusijos traleris „Kapitonas Lobanovas“

Rusijoje užsidegė ir nuskendo traleris „Kapitonas Lobanovas“. Tai ne pirmas tokio lygio incidentas Rusijos pusėje. Apie tai pranešė RBC-Ukraina su nuoroda į „Kommersant“.

Rusijos traleris „Kapitan Lobanov“.<br>lrytas.lt koliažas.
Rusijos traleris „Kapitan Lobanov“.<br>lrytas.lt koliažas.
Rusijos traleris „Kapitan Lobanov“.<br>lrytas.lt koliažas.
Rusijos traleris „Kapitan Lobanov“.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 19, 2024, 3:32 PM, atnaujinta Mar 19, 2024, 3:39 PM

Preliminariais duomenimis, tai įvyko dėl laive nugriaudėjusio sprogimo. Tai antradienį pranešė „Telegram“ kanalas „Baza“, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

Incidentas įvyko 10 mylių zonoje netoli Kaliningrado srities krantų. Apie 11 valandą ryto laivas pasiuntė nelaimės signalą. Traleryje buvo septyni įgulos nariai, keturi iš jų nukentėjo. Pasak šaltinių, žuvo mažiausiai vienas žmogus. Sprogimo priežastys nežinomos.

Kaliningrado srities vyriausybės spaudos tarnybos vadovas Dmitrijus Lyskovas teigė, kad gaisras laive kilo dėl „avarinės situacijos“.

Jis nepateikė jokių detalių apie incidentą. Jis taip pat pridūrė, kad per incidentą buvo sužeisti keli žmonės.

Tuo pat metu „Telegram“ kanalas „112“ pranešė, kad Baltijos jūroje netoli Pionerskio miesto nuskendo Rusijos traleris. Teigiama, kad vienas žmogus žuvo, o dar du laikomi dingusiais be žinios.

Leidinyje pažymima, kad prieš trejus metus traleris „Kapitonas Lobanovas“ nuleidžiant į vandenį apvirto ir dalinai nuskendo.

Rusijos karo laivų eliminavimas

Kovo 4–5 d. naktį Ukrainos gynybos žvalgybos 13-osios grupės specialusis padalinys netoli Kerčės sąsiaurio atakavo Juodosios jūros laivyno patrulinį laivą „Sergejus Kotovas“. Dėl jūrinių bepiločių orlaivių „Magura V5“ atakos laivas buvo sunaikintas. Tai jau trečias per pastarąsias penkias savaites nuskandintas Rusijos Juodosios jūros laivyno laivas.

Po virtinės didelių Rusijos laivų nuostolių Juodojoje jūroje kovo 10 d. buvo atleistas Rusijos karinio jūrų laivyno vadas admirolas Nikolajus Jevmenovas, kurį pakeitė Šiaurės laivyno vadas admirolas Aleksandras Moisejevas.

Vasario mėnesį dėl patirtų nuostolių atsistatydino Juodosios jūros laivyno vadas admirolas Viktoras Sokolovas.

Parengta pagal „RBC-Ukraina“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.