Rusijos Kirovo mieste mergina padėgė vyriausybinį pastatą

Rusijos Kirovo mieste naktį į trečiadienį, kovo 20 d., mergina padegė vyriausybinį pastatą – plaktuku išdaužė stiklą, į vidų įmetė Molotovo kokteilį ir pakelį petardų, remdamasi Rusijos „Telegram“ kanalu „Baza“, praneša naujienų agentūra UNIAN.

Molotovo kokteilis.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Molotovo kokteilis.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2024, 9:29 AM

Teigiama, kad merginai viso to nepavyko padaryti iš pirmo karto – pirmiausia plaktukas iškrito iš rankų, o paskui butelis su degančiu skysčiu netilpo į skylę.

Pasak kanalo, gaisras buvo greitai užgesintas, o įtariamoji sulaikyta. Mergina policijai esą papasakojo, kad prieš pat nusikaltimą sukčiams pervedė 4 mln. rublių (39,8 tūkst. eurų), o nusikaltėliai pažadėjo grąžinti jai pinigus, „jei ji įvykdys jų reikalavimus“.

UNIAN primena, kad kovo 15 d., pirmąją Vladimiro Putino „rinkimų“ Rusijoje dieną, Sankt Peterburgo mieste į rinkimų pastatą buvo įmestas Molotovo kokteilis.

Vėliau internete pasirodė informacija, kad šį aktą įvykdė Pedagoginio universiteto studentė. „RosSMI“ rašė, kad mergina buvo iš Tolimųjų Rytų. Taip pat pranešta, kad studentei bus iškelta baudžiamoji byla pagal straipsnį „teroristinis išpuolis“.

Antrąją V.Putino rinkimų dieną, Rusijos žiniasklaida rašė, kad Tobolske medicinos studentas prie rinkimų apylinkės susprogdino petardą, kad „susigrąžintų sukčių pavogtus beveik du milijonus rublių“.

Per rinkimų savaitgalį pranešta ir apie daugiau incidentų, kai žmonės padegė balsadėžes arba pylė į jas dažus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.