V. Zelenskis susitiko su R. Baueriu ir pareiškė, kad Ukrainai skubiai reikia papildomų oro gynybos sistemų

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis surengė susitikimą su NATO karinio komiteto pirmininku admirolu Robu Baueriu, per kurį buvo aptartos galimybės aktyvinti Aljanso koordinacinį vaidmenį remiant Ukrainą, ypač stiprinant jos gynybinius pajėgumus.

V. Zelenskis.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
V. Zelenskis.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
V. Zelenskis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V. Zelenskis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V. Zelenskis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V. Zelenskis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V. Zelenskis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V. Zelenskis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 21, 2024, 8:23 PM

Tai ketvirtadienį pranešė Ukrainos prezidento biuro spaudos tarnyba, kuria remiasi „Ukrinform“.

„Dėkoju jums už pirmąjį vizitą į Ukrainą nuo plataus masto karo pradžios. Tai rimtas paramos signalas mūsų visuomenei. NATO ir Aljanso valstybių parama ypač svarbi mūsų karių ir civilių ukrainiečių moralinei būsenai. Labai vertiname tai, kad galime jumis pasikliauti“, – sakė V. Zelenskis.

Jis informavo NATO karinio komiteto vadovą apie prioritetinius Ukrainos gynybos poreikius ir atskirai pabrėžė, kad šaliai skubiai reikia papildomų oro gynybos sistemų, kurios patikimai apsaugotų ukrainiečius nuo nuolatinių raketų ir dronų atakų.

Be to, šalys aptarė galimybes aktyvinti Aljanso koordinacinį vaidmenį remiant Ukrainą, ypač stiprinant jos gynybinius pajėgumus, taip pat plėtojant būsimą Ukrainos karinį potencialą pagal NATO sąveikos standartus ir reikalavimus.

Valstybės vadovas taip pat išdėstė Ukrainos lūkesčius artėjant NATO viršūnių susitikimui Vašingtone. „Tikimės teisingų mūsų šalies laimėjimų įvertinimo Vašingtono viršūnių susitikime ir sprendimų, kurie priartins Ukrainą prie narystės Aljanse“, – pabrėžė jis.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Oleksandras Syrskis susitiko su NATO delegacija, vadovaujama Aljanso karinio komiteto pirmininko admirolo Robo Bauerio, ir aptarė svarbiausius Ukrainos gynybos pajėgų poreikius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.