Per Izraelio smūgį „Hezbollah“ taikiniams Libane nukentėjo trys žmonės

Per Izraelio oro antskrydį Libano Balbeko miesto apylinkėse trečiadienį nukentėjo trys žmonės. Naikintuvai smogė gamybiniam objektui netoli miesto Libano rytuose, pranešė Izraelio kariuomenė. Jame esą buvo ginklų.

 Izraelio naikintuvas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Izraelio naikintuvas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2024, 11:08 AM

Trys sužeistieji, AFP žurnalistų informacija, yra aplinkinių pastatų gyventojai. Apie tris sužeistuosius pranešė ir Balbeko regiono gubernatorius Bashiras Chodras.

Balbekas laikomas „Hamas“ sąjungininko islamistinio „Hezbollah“ judėjimo bastionu. Anot AFP korespondentų, Izraelio karinės aviacijos atakuotas dviejų aukštų pastatas al Oseiroje netoli Balbeko buvo naudojamas „Hezbollah“, tačiau smogikai jį jau buvo kurį laiką palikę.

Prieš tai šeštadienį „Hezbollah“, jos pačios duomenimis, apšaudė kelias Izraelio karines pozicijas. Vėliau grupuotė pareiškė, kad „keršydama už bombardavimus“ Balbeko regione mažiau nei po valandos paleido daugiau kaip 60 raketų „Katiuša“ į dvi Izraelio karines pozicijas Izraelio okupuotose Golano aukštumose. Esą taikytasi į bazę ir kareivines, kuriose įsikūręs Izraelio oro gynybos štabas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.