„The New York Times“: Maskvos išpuolis sudavė smūgį V. Putino įvaizdžiui, rusai – sukrėsti

Išpuolis Maskvoje pakenkė Vladimiro Putino, kaip lyderio, kuriam nacionalinis saugumas yra prioritetas, įvaizdžiui. Apie tai rašo portalas „Unian“, remdamasis dienraščio „The New York Times“ informacija.

V. Putinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Išpuolis Maskvoje.<br>lrytas.lt koliažas.
Išpuolis Maskvoje.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-03-25 08:20, atnaujinta 2024-03-25 08:37

Dar visai neseniai V. Putinas savo „pergalę“ prezidento rinkimuose naudojo tam, kad pademonstruotų, jog viską kontroliuoja. O nepraėjus nė savaitei, jo saugumo tarnyba nesugebėjo užkirsti kelio mirtiniausiam per 20 metų teroristiniam išpuoliui šalyje.

Politikos analitikas Aleksandras Kynevas mano, kad daugelis rusų dabar yra šokiruoti, nes „tvarkos atkūrimas visada buvo V. Putino vizitinė kortelė“.

„Rinkimai parodė iš pažiūros užtikrintą pergalę. Ir staiga, užtikrintos pergalės fone, tai yra demonstratyvus pažeminimas“, – sako jis.

Praėjus 19 valandų po žiauraus išpuolio, V. Putinas kreipėsi į rusus. Kreipimesi jis nieko neužsiminė apie vis daugiau įrodymų, kad išpuolį įvykdė „Islamo valstybės“ padalinys, bet užsiminė apie Ukrainos prisidėjimą prie šio įvykio.

„Klausimas, kuri Rusijos visuomenės dalis patikės jo argumentais. Jiems gali kilti klausimas, ar V. Putinui, atsižvelgiant į invaziją ir jo konfliktą su Vakarais, iš tiesų rūpi šalies saugumo interesai, ar jis jų liūdnai atsisako, kaip teigia daugelis jo oponentų“, – rašo žurnalistas.

Jo nuomone, tai, kad V. Putinas ignoravo JAV perspėjimą, jog gali būti įvykdytas teroristinis išpuolis, gali padidinti visuomenės skepticizmą. Opozicijos aktyvistai jau apkaltino jį, kad režimas, užuot saugojęs visuomenę nuo tikrų teroristų, taikosi į LGBT asmenis, žurnalistus ir Kremliaus kritikus.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.