JK nuteistas Lietuvos pilietis: namų sąlygomis augino įspūdingą kiekį kanapių

Liverpulio pietuose esančiame Virale Merseisaido policija sulaikė Lietuvos pilietį Arvydą Abromavičių, kuris, kaip rašo vietos žiniasklaida, į Jungtinę Karalystę atvyko auginti kanapių ir išnaudoti nemokamos sveikatos priežiūros.

 AFP/Scanpix/Merseisaido policijos nuotr., lrytas.lt koliažas.
 AFP/Scanpix/Merseisaido policijos nuotr., lrytas.lt koliažas.
 A. Abromavičius.<br> Merseisaido policijos nuotr.
 A. Abromavičius.<br> Merseisaido policijos nuotr.
 JK policija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 JK policija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 25, 2024, 2:23 PM, atnaujinta Mar 25, 2024, 2:25 PM

Policija A. Abromavičių sulaikė Naujojo Ferio mikrorajone, jis buvo sučiuptas su kanapių augalais ir visa auginimo įranga. 57 metų vyras buvo apkaltintas marihuanos auginimu, jam buvo paskirtas kardomasis įkalinimas.

Kiek vėliau A. Abromavičius nuotoliniu būdu pasirodė Liverpulio karūnos teisme, o posėdžio metu jam padėjo rusų kalbos vertėjas.

Bylos faktus teismui išdėstė prokuroras Paulas Blasberis, kuris papasakojo, kaip šių metų vasario 19 d. policija atvyko į pastatą Onslow gatvėje Naujajame Feryje.

Anot prokuroro, pareigūnai išgirdo triukšmą kuris sklido iš pastato vidaus. Įėję į vidų jie rado didelę palapinę tarp svetainės ir virtuvės, o šalia jos ant sofos sedėjo ir pats A. Abromavičius.

Atlikus kratą nustatyta, kad asmens namuose buvo auginama 70 kanapių augalų, kurie buvo konfiskuoti kartu su auginimo įranga. A. Abromavičius buvo suimtas ir apklaustas, tačiau jis neatsakė į nei vieną jam užduotą klausimą.

Prokuroras tikino, kad dėl to, jog augalai buvo surasti tik šiek tiek daugiau nei prieš mėnesį, teismas neturėjo duomenų apie narkotinių medžiagų vertę gatvėje.

P. Blasberis atskleidė, kad kaltinamasis iki tol nebuvo teistas.

Susitarė vykdyti nusikaltimą

A. Abromavičiaus advokatė Anna Duke paminėjo, kad vyras prisipažino kaltu – jos nuomone toks veiksmas turėtų būti įvertintas. Ji pridūrė, kad jis atvyko į Jungtinę Karalystę dėl savo žmonos, kuri stipriai sirgo, bei todėl, nes negalėjo dirbti Europoje ir norėjo gauti nemokamą sveikatos priežiūrą, už kurią reikia mokėti Lietuvoje.

Tačiau teismas išsiaiškino, kad A. Abromavičius sutiko dalyvauti nusikalstamoje veikloje dar prieš atvykdamas į JK, rašo naujienų portalas „Wirral Globe“.

A. Abromavičiaus advokatė aiškino, kad jis buvo areštuotas nuo pat sulaikymo. Be to, jis nekalba angliškai ir buvo atstumtas savo šeimos.

„Jis žino, kad po arešto turi būti paskirta laisvės atėmimo bausmė. Prašau teismo, kad ji būtų kuo mažesnė“, – pridūrė ji.

Prieš paskelbdamas nuosprendį Liverpulio Karūnos teismo teisėjas Stuartas Driveris priminė, kad A. Abromavičius nusikalstamą veiklą planavo vykdyti dar būdamas ūžsienyje, taigi į JK atvyko būtent šiuo tikslu.

„Bausmė buvo sumažinta todėl, nes asmuo prisipažino kaltu, tačiau ji negali būti atidėta, nes tinkama bausmė gali būti įvykdyta tik nedelsiant paskyrus kardomąją bausmę“, – pridūrė teisėjas.

Nuolatinės gyvenamosios vietos neturinčiam A. Abromavičiui skirta aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Pusę jos Lietuvos pilietis atliks įkalinimo įstaigoje, o po to bus paleistas į laisvę su priežiūra.

Teismas taip pat patvirtino nutarimą konfiskuoti ir sunaikinti kanapių augalus ir su jais susijusias priemones.

Paruošta pagal „Wirral Globe“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.