Po JT Saugumo Tarybos priimtos rezoliucijos B. Netanyahu atšaukė Izraelio delegacijos kelionę į JAV

Dėl Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos reikalavimo nedelsiant nutraukti ugnį Gazos Ruože Izraelio ministras pirmininkas Benyaminas Netanyahu atšaukė planuotą Izraelio delegacijos kelionę į JAV. Tai pirmadienį pranešė vyriausybės vadovo biuras.

B. Netanyahu.<br>EPA-ELTA nuotr.
B. Netanyahu.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2024, 9:23 PM, atnaujinta Mar 25, 2024, 9:24 PM

JT Saugumo Taryba pirmadienį, praėjus beveik šešiems mėnesiams nuo Gazos karo pradžios, pirmą kartą priėmė rezoliuciją, kurioje reikalaujama „nedelsiant nutraukti ugnį“. Be to, įtakinga JT institucija pareikalavo nedelsiant ir besąlygiškai paleisti visus islamistinio „Hamas“ judėjimo rankose esančius įkaitus. Veto teisę turinčios Jungtinės Valstijos, kurios yra svarbiausia Izraelio sąjungininkė, šį kartą per balsavimą susilaikė, ir tai leido priimti rezoliuciją. Likusios 14 Saugumo Tarybos narių balsavo už.

Priėmus tarptautinės teisės požiūriu įpareigojančią rezoliuciją, didėja tarptautinis spaudimas konflikto šalims Izraeliui ir „Hamas“. Tačiau abejotina, ar rezoliucija turės įtakos Izraelio premjero Benyamino Netanyahu vyriausybės ar „Hamas“ sprendimams dėl tolesnės karo eigos ir jei taip, tai kiek.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.