V. Putinas susitiks su saugumo pareigūnais, kad aptartų papildomas priemones po išpuolio

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas planuoja pirmadienį susitikti su savo saugumo pareigūnais, kad aptartų papildomas priemones, kurios bus taikomos po Maskvoje įvykdyto 137 žmonių gyvybes nusinešusio teroristinio išpuolio, cituodama Kremliaus atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo žodžius pranešė agentūra „Interfax“.

V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2024, 3:50 PM, atnaujinta Mar 25, 2024, 3:52 PM

Susitikimo metu taip pat bus sprendžiama, kokią pagalbą būtų galima suteikti nukentėjusiesiems ir jų artimiesiems.

Kremliaus atstovas atsisakė komentuoti daugybės pasirodžiusių pranešimų, neva keturis sulaikytus įtariamuosius kankino rusų saugumo pajėgos.

Vienam žurnalistui atkreipus dėmesį, kad teisme buvo aiškiai matyti, jog vyrai buvo sužaloti, be to, internete pasirodė vaizdo įrašų su kankinimais, D. Peskovas atšovė: „Į šiuos klausimus neatsakinėsiu“.

Apie koncertų salėje „Crocus City Hall“ penktadienį įvykdyto išpuolio aplinkybes jis nekalbėjo, tačiau rėmėsi Rusijos teisėsaugos institucijų pateikta informacija.

Atsakomybę už šį išpuolį prisiėmė Islamo valstybės teroristų grupuotė – Vakarų saugumo tarnybų ir ekspertų manymu, šis jos pareiškimas yra įtikimas.

Tuo tarpu V. Putinas ir kitų Rusijos atstovai pareiškė, kad su šiuo nusikaltimu yra susijusi Ukraina, tačiau jokių to įrodymų nepateikė. Ukrainos vadovai atsakomybę už šį išpuolį tvirtai neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.