Rusijos teismas sulaikė aštuntą įtariamąjį, siejamą su išpuoliu Maskvoje

Antradienį Rusijos teismas suėmė aštuntą įtariamąjį dėl išpuolio Maskvos koncertų salėje, kur žuvo mažiausiai 139 žmonės, pranešė pareigūnai.

Teroristinio i<br>EPA-ELTA nuotr.
Teroristinio i<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2024, 1:02 PM

Maskva anksčiau paskelbė sulaikiusi 11 žmonių, susijusių su išpuoliu, per kurį maskuojamaisiais drabužiais vilkėję ginkluoti vyrai įsiveržė į „Crocus City Hall“ koncertų salę ir šaudė į lankytojus bei padegė pastatą.

Teismo spaudos tarnyba pranešė, kad šiam įtariamajam skirta kardomoji priemonė, jis kilęs iš Kirgizijos. Pareigūnai nurodė, kad jį įsakyta suimti mažiausiai iki gegužės 22 d., tačiau neatskleidė, kuo tiksliai jis kaltinamas. Keturi vyrai, sekmadienį apkaltinti surengę išpuolį, yra Tadžikistano, irgi daugiausia musulmoniškos Vidurinės Azijos šalies, piliečiai.

Dar trims įtariamiesiems – vienos šeimos nariams, tarp jų bent vienas yra Rusijos pilietis – pirmadienį buvo pateikti kaltinimai dėl nusikaltimų, susijusių su terorizmu.

Atsakomybę už išpuolį, kruviniausią per pastaruosius du dešimtmečius Rusijoje, prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė“. Pirmadienį prezidentas Vladimiras Putinas pirmą kartą pripažino, kad praėjusios savaitės išpuolį įvykdė „radikalūs islamistai“, tačiau leido suprasti, kad jie kažkaip susiję su Ukraina. Ukraina tokius kaltinimus pavadino absurdiškais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.