Tailando parlamentas priėmė įstatymo projektą dėl tos pačios lyties asmenų santuokų

Tailando parlamentas trečiadienį priėmė įstatymo projektą dėl tos pačios lyties asmenų santuokų, taip atverdamas kelią šios karalystės tapimui pirmąja Pietryčių Azijos valstybe, pripažinusia LGBTQ+ santuokų lygybę.

Tailando parlamentas priėmė įstatymo projektą dėl tos pačios lyties asmenų santuokų.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Tailando parlamentas priėmė įstatymo projektą dėl tos pačios lyties asmenų santuokų.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2024, 10:46 AM

Šis projektas žemuosiuose parlamento rūmuose buvo priimtas 399 balsais prieš 10, tačiau jį dar turės patvirtinti Senatas ir karalius.

„Šiandien visuomenė mums įrodė, kad jai rūpi LGBT teisės, – naujienų agentūrai AFP sakė progresyviosios partijos „Move Forward Party“, kuri propaguoja LGBTQ+ teises, narys Tunyawaj‘us Kamolwongwatas. – Dabar pagaliau turėsime tokias pačias teises, kaip ir kiti.“

Visoje Azijoje tos pačios lyties asmenų santuokas pripažįsta tik Taivanas ir Nepalas. Nors Tailandas pasižymi svetingumo tarptautinei LGBTQ+ bendruomenei reputacija, šios karalystės aktyvistai jau kelis dešimtmečius susiduria su sunkumais konservatyvių pažiūrų ir vertybių akivaizdoje.

Pagal siūlymą santuokų įstatyme lytį nurodančios sąvokos keičiamos lyčiai neutraliomis. Be to, LGBTQ+ poroms Tailande pirmą kartą bus suteiktos paveldėjimo ir įsivaikinimo teisės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.