Permainos Ukrainoje: V. Zelenskis iš pareigų atleido du savo administracijos darbuotojus

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis toliau tęsia jam artimų pareigūnų keitimą. Jis iš pareigų atleido du savo biuro vadovo pavaduotojus, o buvusį aukščiausio rango saugumo pareigūną paskyrė ambasadoriumi kaimyninėje Moldovoje. Apie tai rašo portalas „Sky News“.

V. Zelenskis.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
V. Zelenskis.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2024, 11:08 AM, atnaujinta Mar 30, 2024, 12:13 PM

Prezidento dekretu buvo paskelbta, kad atleidžiami Andrijus Smyrnovas, kuris buvo atsakingas už teisinės politikos klausimus, ir Oleksijus Dniprovas, vadovavęs biuro „aparatui“.

Jie buvo tarp 10 Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo Andrijaus Jermako pavaduotojų.

Vietoj jų buvo paskirti nauji žmonės. Olena Kovalska, kuri priklausė grupei, patarinėjusiai prezidentui dėl tribunolo sūkurimo, skirto patraukti Rusiją baudžiamojon atsakomybėn dėl jos invazijos į Ukrainą, ir Iryna Mudra, dirbusi teisingumo ministro pavaduotoja.

V. Zelenskis rūpinosi esminiais pokyčiais aukštose pareigose, ypač tarp aukščiausių kariuomenės pareigūnų, praėjusį mėnesį vyriausiuoju vadu paskirdamas Oleksandrą Syrskį, kuris pakeitė populiarų šalies vadą Valerijų Zalužną.

Savo naktiniame vaizdo kreipimesi V. Zelenskis pranešė, kad paskyrė buvusį Ukrainos saugumo ir gynybos tarybos vadovą Oleksijų Danilovą ambasadoriumi Moldovoje, sakydamas, kad O. Danilovas norėjo diplomatinio paskyrimo.

Parengta pagal „Sky News“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.