Prie Kipro krantų išgelbėta 270 migrantų, atplaukusių penkiomis valtimis

Kipro pakrančių apsauga ir žvejų laivai išgelbėjo daugiau kaip 270 migrantų, penkiomis perpildytomis valtimis plaukusių į rytinę salos pakrantę – tai didžiausias per kelis mėnesius išgelbėtų migrantų skaičius, pirmadienį rašoma laikraštyje „Cyprus Times“

 Migrantai.<br> Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Migrantai.<br> Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-01 14:18

Pranešime teigiama, kad Kipro valdžios institucijos dabar yra paskelbusios parengtį.

Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių reikalų įgaliotinio (UNHCR) duomenimis, nuo metų pradžios į Kiprą atvyko 2 675 migrantai – vidutiniškai po 30 per dieną.

Ne visi migrantai plaukia per jūrą. Kai kurie keliauja per Turkijos okupuotą šiaurinę salos dalį per žaliąją buferinę zoną ir patenka į pietinę dalį, kuri yra Europos Sąjungos narė.

Sekmadienį pakrančių apsauga iš pradžių pranešė apie 120 migrantų dviejose valtyse prie rytinės pakrantės, tačiau vėliau paaiškėjo, kad aptiktos dar trys valtys, kurių vienoje buvo 179 žmonės.

Migrantai buvo nugabenti į priėmimo centrus, esančius į vakarus nuo sostinės Nikosijos. Buvo sulaikyti keturi asmenys, kurie, kaip manoma, yra kontrabandininkai, pranešė laikraštis.

ES statistikos duomenimis, Kipre pastaraisiais metais užfiksuotas bene didžiausias prieglobsčio prašymų skaičius per metus, palyginti su kitomis ES valstybėmis pagal gyventojų skaičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.