JAV ragina „greitai ir nešališkai“ ištirti Izraelio smūgį Gazos Ruože, per kurį žuvo septyni pagalbos darbuotojai

Jungtinės Valstijos antradienį paragino nešališkai ištirti Izraelio smūgį Gazos Ruože, per kurį žuvo septyni JAV įsikūrusios labdaros organizacijos „World Central Kitchen“ darbuotojai, ir pareiškė, kad Izraelis turi imtis daugiau veiksmų civiliams apsaugoti.

Gazos Ruožas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Gazos Ruožas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-02 19:44

JAV ragina „greitai, nuodugniai ir nešališkai ištirti, kas tiksliai nutiko“, Paryžiuje žurnalistams Prancūzijos užsienio reikalų ministro Stephane‘o Sejourne pašonėje sakė JAV valstybės sekretorius Antony‘is Blinkenas.

„Įteigėme izraeliečiams imtis daugiau veiksmų nekaltų civilių gyvybėms apsaugoti, nesvarbu, ar tai būtų nekalti palestiniečių vaikai, ar pagalbos darbuotojai“, – pažymėjo A. Blinkenas.

„Neturi būti situacijos, kurioje žmonės, kurie tiesiog bando padėti kitiems žmonėms, patys patiria didžiulį pavojų“, – nurodė jis ir pridūrė, kad humanitarinės pagalbos darbuotojai „turi būti apsaugoti“.

„Humanitarinės pagalbos darbuotojų apsauga yra moralinė ir teisinė pareiga, kurios visi turi paisyti“, – savo ruožtu pareiškė S. Sejourne ir nurodė, kad Paryžius „griežtai smerkia“ Izraelio surengtą smūgį.

Dabartinį karą Gazos Ruože sukėlė spalio 7 dieną „Hamas“ smogikų surengta ataka, per kurią Izraelyje žuvo apie 1 160 žmonių, rodo oficialiais izraeliečių duomenimis paremti naujienų agentūros AFP skaičiavimai. Palestiniečių smogikai taip pat paėmė apie 250 įkaitų – Izraelis spėja, kad apie 130 jų vis dar yra Gazos Ruože, įskaitant 34 asmenis, kurie, kaip manoma, yra nebegyvi. Reaguodamas į „Hamas“ išpuolį, Izraelis inicijavo negailestingą atsakomąją kampaniją, per kurią Gazos Ruože, anot tenykštės smogikų kontroliuojamos Sveikatos apsaugos ministerijos, iki šiol žuvo mažiausiai 32 916 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.