Latvijos ministras apie Rusijos grėsmę: „Tai ištisa visuomenė, tai mąstymo būdas, tai imperialistinis požiūris“

Latvijos užsienio reikalų ministras Krišjanis Karinis pritaria NATO generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo pasiūlymui sukurti 100 mlrd. eurų fondą Ukrainai remti. Jis taip pat mano, kad Aljansas turi nedelsdamas pereiti prie ilgalaikės Rusijos atgrasymo strategijos.

K. Karinis.<br>EPA-ELTA nuotr.
K. Karinis.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2024, 3:41 PM, atnaujinta Apr 3, 2024, 3:43 PM

K. Karinis tai pareiškė trečiadienį Briuselyje prieš prasidedant NATO šalių užsienio reikalų ministrų susitikimui, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Manau, kad tai labai geras generalinio sekretoriaus pasiūlymas“, – sakė jis.

„Turime galvoti, kaip sujungti mūsų bendrus išteklius, kad galėtume efektyviau teikti pagalbą Ukrainai“, – pridūrė ministras.

K. Karinis taip pat pritaria idėjai, kad kiekviena šalis turi skirti Ukrainai tam tikrą BVP dalį.

„Pavyzdžiui, mano vyriausybė šiemet Ukrainai remti skyrė 0,25 proc. BVP. Šią praktiką planuojame tęsti ir ateityje. Yra įvairių būdų tai padaryti, bet jei mes visi skirsime po 0,25 proc. savo BVP Ukrainai remti, tai finansinės problemos bus išspręstos“, – sakė Latvijos URM vadovas.

Anot jo, NATO taip pat turi turėti ilgalaikę Rusijos atgrasymo strategiją, nes net ir pasibaigus karui Rusija kels grėsmę Europos saugumui.

„Turime atsižvelgti į tai, kad Putino Rusija priklauso ne tik nuo Putino, tai ištisa visuomenė, tai mąstymo būdas, tai imperialistinis požiūris. Tad NATO turi būti stipri. Mes turime investuoti į savo gynybą, mes visi turime jai skirti bent 2 proc. BVP“, – pabrėžė K. Karinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.