Dėl saugumo padėties Izraelis stabdo atostogas visuose koviniuose daliniuose

Dėl įtemptos saugumo padėties Izraelis laikinai sustabdė atostogas visuose koviniuose daliniuose.

Izraelio pajėgos.<br>EPA-ELTA nuotr.
Izraelio pajėgos.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2024, 12:22 PM

„Izraelio kariuomenė yra kare, todėl ginkluotųjų pajėgų paskirstymas nuolat koreguojamas atsižvelgiant į poreikius“, – teigiama ketvirtadienį paskelbtame kariuomenės pareiškime. Sprendimas esą priimtas įvertinus padėtį. Ar tai susiję su nauja įtampa su Iranu ar situacija Gazos kare, kol kas neaišku.

Izraelio kariuomenė jau trečiadienio vakarą pranešė, kad ketina mobilizuoti rezervistus oro gynybai stiprinti. To priežastis nebuvo nurodyta. Anot Izraelio žiniasklaidos, tai susiję su grasinimais iš Teherano.

Po aukų pareikalavusio spėjamo Izraelio oro smūgio Irano ambasados pastatui Sirijos sostinėje Damaske Teheranas trečiadienį paskelbė apie kerštą. Už tai neliks nenubausta, sakė Irano prezidentas Ebrahimas Raisis.

Per ataką pirmadienį žuvo du brigados generolai ir dar penki įtakingos Irano revoliucinės gvardijos kariai. Be to, Irano naujienų agentūros „Tasnim“ duomenimis, žuvo šeši Sirijos piliečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.