Dronų ekspertas prabilo apie Krymo tilto sunaikinimą: įspėjo Ukrainos tarnybas

Yra jūrų dronų, kurie gali gabenti daugybę kilogramų sprogmenų, nes kitaip Krymo tilto sugriauti neįmanoma. Tai per NV radiją sakė dronų ekspertas Jurijus Kasjanovas.

Krymo tiltas.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Krymo tiltas.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Krymo tiltas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Krymo tiltas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-04-04 06:52

Jo teigimu, norint galutinai sunaikinti strateginę Rusijos Federacijos transporto arteriją, turi pakakti sprogmenų, kad būtų galima susprogdinti atramas.

„Turime Ukrainos sparnuotąsias raketas „Neptun“, kurios teoriškai taip pat gali šiek tiek pakenkti šiam tiltui. Perdarėme oro gynybos raketas S-200, kurias dar turime iš sovietinių laikų, kurios taip pat gali būti naudojamos šiems tikslams“, – sakė J. Kasjanovas.

Kartu jis paragino kariuomenę neviešinti pareiškimų apie ketinimą sugriauti Krymo tiltą.

„Sunaikinsime – tai gerai, bet mes turime tai padaryti, ir nereikia to skelbti... Nes priešas kažką daro: stato kažkokią tvorą, oro gynyba juda iki šio Krymo tilto, o tokiomis sąlygomis dirbti dar blogiau“, – pažymėjo ekspertas.

Anot jo, yra „per daug piaro“ Krymo tilto sunaikinimo tema.

„Konkrečiai turime du departamentus – Pagrindinis žvalgybos direktoratas ir SBU – nuolat konkuruoja tarpusavyje dėl kokios nors žiniasklaidos antraštės... dažnai dirbame vardan viešųjų ryšių: kas skris toliau, kas padarys didžiausią trenksmą. Rutininiai darbai krenta ant kitų skyrių ar kitų žmonių pečių“ , – apibendrino J. Kasjanovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste