JAV sunaikino į eskadrinį minininką paleistus hučių dronus ir raketą

JAV ginkluotosios pajėgos pranešė trečiadienį sunaikinusios du bepiločius orlaivius ir raketą, kurią Irano remiami hučių smogikai buvo paleidę į Raudonojoje jūroje dislokuotą JAV eskadrinį minininką.

Hučiai.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Hučiai.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2024, 9:30 AM

JAV centrinė vadavietė (CENTCOM) ir eskadrinis minininkas „USS Gravely“ trečiadienį ryte „sėkmingai atakavo ir sunaikino vieną atskrendančią priešlaivinę balistinę raketą ir dvi bepilotes skraidančias sistemas, kurias Irano remiami hučių teroristai iš Jemeno buvo paleidę į Raudonojoje jūroje esantį minininką „USS Gravely“, – teigiama vadavietės pranešime.

„Apie jokią JAV, koalicijos ar komerciniams laivams padarytą žalą ar nukentėjusiuosius nepranešama“, – teigiama pranešime.

CENTCOM pajėgos taip pat sunaikino vieną mobiliąją priešlėktuvinių raketų sistemą hučių kontroliuojamoje teritorijoje, nustačiusios, kad jie „kelia grėsmė JAV ir koalicijos pajėgoms bei prekybiniams laivams regione“, – pranešime tęsė vadavietė.

Islamistų smogikai prisiekė Raudonojoje jūroje atakuoti su Izraeliu siejamus laivus, tačiau nemažai apšaudytų laivų jokių ryšių su šia šalimi neturi.

Hučiai teigia norintys, kad Izraelis nutrauktų savo puolimą Gazos Ruože, prasidėjusį po to, kai Palestinos islamistų organizacija „Hamas“ spalio 7 d. Izraelyje surengė precedento neturinčias skerdynes.

Hučių atakoms nesiliaujant, didžiosios laivybos bendrovės vis dažniau vengia siųsti laivus trumpiausiuoju jūrų keliu tarp Azijos ir Europos ir vietoje jo renkasi maršrutą, vedantį aplink Gerosios vilties kyšulį Pietų Afrikoje.

Keletas Vakarų šalių, įskaitant Jungtines Valstijas ir Didžiąją Britaniją, pradėjo operacijas, siekdamos apsaugoti regione esančius laivus nuo hučių išpuolių.

Savo karinę misiją, skirtą apsaugoti prekybinius laivus Raudonojoje jūroje, kuria eina vienas iš svarbiausių komercinės laivybos maršrutų pasaulyje, pradėjo ir Europos Sąjunga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.