L. Austinas pareiškė pasipiktinimą dėl išpuolio prieš pagalbos darbuotojus

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas per pokalbį telefonu su kolega iš Izraelio pareiškė pasipiktinimą dėl mirtinos Izraelio atakos prieš pagalbos organizacijos darbuotojus Gazos Ruože.

JAV gynybos sekretorius L. Austinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
JAV gynybos sekretorius L. Austinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2024, 11:57 AM

L. Austinas kalbėdamasis su Joavu Galantu pabrėžė būtinybę „imtis neatidėliotinų žingsnių humanitarinės pagalbos darbuotojams ir palestiniečių civiliams Gazoje apsaugoti po daugybės nesėkmių koordinuojant veiksmus su užsienio pagalbos organizacijomis“, trečiadienį pareiškė Pentagono atstovas Paras Ryderis.

L. Austinas paragino J. Galantą „greitai ir skaidriai ištirti“ mirtiną incidentą, per kurį pirmadienį žuvo septyni organizacijos „Central Kitchen“ darbuotojai. Tyrimo rezultatai esą turi būti paskelbti viešai, o atsakingi asmenys patraukti atsakomybėn.

Tragiškas incidentas didina nerimą dėl galimos Izraelio karinės operacijos Rafos mieste Gazos Ruožo pietuose, sakė L. Austinas savo kolegai. Jis pabrėžė būtinybę užtikrinti palestiniečių civilių evakuaciją ir humanitarinės pagalbos įvežimą.

Pentagono vadovas kartu patvirtino JAV paramą Izraeliui ginantis nuo virtinės regioninių grėsmių.

J. Galanto biuras panešė, jog Izraelio gynybos ministras per pokalbį akcentavo, kad nuodugnus incidento tyrimas jau vyksta. Rezultatais esą bus pasidalyta su sąjungininkais, o pamokos išmoktos. Ministras pakartojo apgailestaujantis dėl žūčių ir pareiškė užuojautą šeimoms. Jis taip pat sakė, jog norima bendradarbiauti su šalimis partnerėmis ir pagalbos organizacijomis, kad būtų užtikrintas pagalbos prekių įvežimas ir dalijimas Gazos Ruože.

J. Galantas su L. Austinu kalbėjo ir apie karo prieš islamistinį „Hamas“ judėjimą išplėtimą su tikslu sunaikinti likusius teroristinės organizacijos batalionus ir karinius pajėgumus. Taip pat kalbėta apie įkaitus bei Irano ir jo sąjungininkų keliamą grėsmę Izraeliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.