Rusija dėl išpuolio Maskvos koncertų salėje suėmė dar tris asmenis

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) ketvirtadienį pranešė neva sulaikiusi dar tris asmenis, įtariamus prisidėjusius prie praėjusio mėnesio teroro akto Maskvos koncertų salėje planavimo, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Teroristinio i<br>EPA-ELTA nuotr.
Teroristinio i<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-04 17:00

Atsakomybę už žudynes, per kurias ginkluoti užpuolikai šaudė koncertų salėje „Crocus City Hall“ Maskvos pakraštyje ir ją padegė, žuvo daugiau nei 140 žmonių, prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė“.

Ketvirtadienį FSB pranešė sulaikiusi tris asmenis Maskvoje, Uralo mieste Jekaterinburge ir Sibiro mieste Omske, ir teigė, kad jie finansavo išpuolį ir verbavo bendrininkus.

„Du iš sulaikytųjų pervedė pinigus šaunamiesiems ginklams ir transporto priemonėms, panaudotoms per teroro aktą, įsigyti, trečiasis tiesiogiai susijęs su teroro išpuolio bendrininkų verbavimu ir vykdytojų finansavimu“, – FSB pranešimą citavo naujienų agentūra „Interfax“. Valstybinė žiniasklaida paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kaip FSB agentai suima įtariamuosius. FSB teigimu, du iš jų yra užsienio piliečiai, vienas – Rusijos pilietis.

Rusija suėmė daugiau nei dešimtį žmonių, jos teigimu, susijusių su išpuoliu, įskaitant keturis ginkluotus užpuolikus, Tadžikistano piliečius.

„Islamo valstybė“ kelis kartus prisiėmė atsakomybę už išpuolį, bet Maskva vis kartoja, kad „užsakovai“ yra Kyjivas ir Vakarai. „Turime visas priežastis manyti, kad pagrindinis tų, kurie užsakė kruviną, siaubingą teroro išpuolį Maskvoje, tikslas buvo pakenkti mūsų vienybei“, – ketvirtadienį sakė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Jis sakė, kad „islamo fundamentalistai“ neturėjo jokios priežasties taikytis į Rusiją.

Ukrainos ir Vakarų lyderiai ne kartą absurdiškais vadino Rusijos mėginimus susieti juos su teroro aktu ir sakė, kad Maskva mėgina pasinaudoti tragedija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.