D. Trumpas: Izraeliui derėtų „greitai viską užbaigti“ Gazoje

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad Izraeliui derėtų greitai užbaigti karą Gazoje.

D. Trumpas.<br>EPA-ELTA nuotr.
D. Trumpas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2024, 8:43 AM

„Užbaigti tą reikalą. Jie turi baigti tai, ką reikia baigti. Jie turi tai padaryti“, – ketvirtadienį pasirodžiusiame interviu su JAV radijo laidų vedėju konservatoriumi Hugh Hewittu kalbėjo respublikonų partijos kandidatas į prezidentus.

„Užbaigti tą reikalą ir užbaigti jį greitai, nes mes turime, jūs turite sugrįžti į normalią padėtį ir taiką“, – tęsė D. Trumpas. Panašiai D. Trumpas kalbėjo ir kovo pabaigoje publikuotame interviu su dienraščiu „Israel Hayom“.

Paklaustas, ar vis dar „100 proc. palaiko Izraelį“, D. Trumpas aiškaus atsakymo nepateikė. Vietoje to, jis kalbėjo apie tai, kokį poveikį daro Izraelio kariuomenės internete platinami karo Gazoje vaizdai.

„Jie skelbia pačius bjauriausius, pačius baisiausius įrašus su griūvančiais pastatais, – sakė D. Trumpas. – Ir žmonės įsivaizduoja, kad tuose pastatuose yra daugybė žmonių, ir jiems tai nepatinka.“

Jis sakė nesuprantąs, kodėl Izraelis platina tokius vaizdus.

„Turbūt, kad atrodytų kieti. Bet mano akyse jie dėl to kieti neatrodo. Jie pralaimi viešųjų ryšių karą. Jie smarkiai jį pralaimi“, – kalbėjo jis.

D. Trumpas nepaaiškino, kaip spręstų itin sudėtingą konfliktą Vidurio Rytuose, jei būtų išrinktas vėl. Tačiau jis dar kartą sukritikavo savo įpėdinio Joe Bideno politiką Vidurio Rytų atžvilgiu, dabartinį prezidentą ir demokratų partijos atstovą pavadindamas „kvailiu“ ir „bukiausiu prezidentu, kokį esame turėję“.

Karą Gazoje sukėlė precedento neturinčios daugiau nei 1 200 gyvybių nusinešusios skerdynės, kurias spalio 7 d. Izraelyje surengė smogikai iš Palestinos organizacijos „Hamas“ ir kitų islamistinių grupuočių.

Izraelis į jas atsakė plataus masto antskrydžių ir sausumos kampanija. Gazos Ruože pražuvus daugybei civilių ir susidarius katastrofinei padėčiai, Izraelis vis dažniau sulaukia tarptautinės bendruomenės kritikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.