Rusijoje – ataka prieš vietos politiką: vyras peiliu užpuolė srities gubernatorių

Rusijos šiaurės vakaruose, institucijų duomenimis, peiliu sunkiai sužeistas aukštas Kremliaus partijos „Vieningoji Rusija“ politikas. 45-erių Murmansko srities gubernatoriui Andrejui Čibisui atlikta operacija, jo būklė sunki, sakė gydantis gydytojas.

A. Čibisas.<br> EPA/ELTA nuotr.
A. Čibisas.<br> EPA/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2024, 3:12 PM

Spėjamas užpuolikas sulaikomas buvo sužeistas saugumo pajėgų, jam taip pat suteikta medicininė pagalba, naktį į penktadienį pranešė Rusijos tyrimų komitetas. Išpuolio aplinkybės tiriamos. Išpuoliai prieš valdžios aparto darbuotojus Rusijoje yra reti.

A. Čibisas, anot tyrėjų, Apatitų mieste Kolos pusiasalyje buvo susitikęs su gyventojais, o tada vienas jų puolė jį peiliu. Siekiant išsiaiškinti nusikaltimo motyvus, apklausti liudininkai.

Pasak vietos žiniasklaidos, įtariamasis yra 42-ejų geležinkelio darbuotojas, kuris esą teigė, kad vidinis balsas liepė jam pulti gubernatorių. Šiam peiliu sužalota pilvo sritis.

Gubernatoriaus atstovė valstybinei televizijai sakė, kad A. Čibisas po atakos dar pats nuėjo iki savo automobilio. Jis buvo nuvežtas į ligoninę ir pats apie incidentą pranešė žmonai.

Dėl patirtų sužalojimų rusas buvo operuotas, o penktadienį savo „Telegram“ kanale paskelbė vaizdo įrašą, kuriame teigė, kad yra sąmoningas ir pasveiks.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.