Izraelis susigrąžino vieno įkaito kūną

Izraelio kariuomenė praneša susigrąžinusi vieno įkaito kūną. „Pagrobto Elado Katziro palaikai naktį į šeštadienį iš Chan Juniso Gazos Ruože atgabenti į Izraelio teritoriją ir čia identifikuoti, pareiškė kariuomenė. Žvalgybos duomenimis, vyrą nelaisvėje nužudė teroristinė organizacija „Islamo džihadas“.

Protestas dėl įkaitų paleidimo.<br>EPA-ELTA nuotr.
Protestas dėl įkaitų paleidimo.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2024, 3:46 PM

Šeima informuota apie vyro mirtį. Kaip jis buvo nužudytas, nepranešama.

47-erių ūkininkas spalio 7 d. buvo pagrobtas iš savo namų Nir Ozo kibuce. Jo tėvas Avrahamas Katziras buvo nužudytas per „Hamas“ ir kitų palestiniečių grupuočių surengtą išpuolį Izraelio pietuose. Vyro motina Hanna Katzir taip pat buvo pagrobta ir išvežta į Gazos Ruožą, tačiau lapkričio pabaigoje atgavo laisvę pagal Izraelio ir „Hamas“ susitarimą, kurį pasiekiant tarpininkavo JAV, Kataras ir Egiptas.

Spalio 7 d. JAV ir ES teroristine organizacija vadinama palestiniečių grupuotė „Hamas“ bei kitos radikalios grupuotės brutaliai užpuolė Izraelį ir nužudė 1 140 žmonių. 250 buvo paimti įkaitais ir išvežti į Gazos Ruožą. Vien tik Nir Ozo kibuce ginkluoti palestiniečiai nužudė arba pagrobė apie 100 gyventojų iš 400.

Izraelio vyriausybė mano, kad Gazos Ruože dar yra maždaug 130 įkaių, 34 jų greičiausiai negyvi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.