Vokietijos kancleris prisijungė prie „TikTok“: pažadėjo nešokti

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pirmadienį atsidarė „TikTok“ paskyrą ir pažadėjo, kad nebus pagautas šokantis šioje jaunimo pamėgtoje socialinės žiniasklaidos platformoje.

O. Scholzas.<br>EPA-ELTA nuotr.
O. Scholzas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2024, 5:20 PM

Naujausias oficialus vyriausybės kanalas „didina informacijos pasiūlą piliečiams, kurie vis dažniau skaito ir diskutuoja apie politiką „TikTok“ tinkle, – sakoma O. Scholzo atstovo spaudai Steffeno Hebestreito pareiškime.

Paskyra siūlys „pažvelgti į kasdienio vyriausybės gyvenimo užkulisius“, sakė S. Hebestreitas.

Pats kancleris apie naująjį kanalą pranešė kitame socialiniame tinkle. „Aš nešoksiu. Pažadu“, – rašė O. Scholzas platformoje „X“.

Skambant fagoto melodijai, pirmajame „TikTok“ vaizdo įraše buvo aprodytas kanclerio kabinetas, o paskui matyti ir pats O. Scholzas prie savo darbo stalo.

O. Scholzas tapo dar vienu Vakarų šalies lyderiu, prisijungusiu prie Kinijai priklausančios socialinės žiniasklaidos platformos, nepaisant plačiai paplitusio susirūpinimo dėl jos saugumo ir dezinformacijos.

JAV prezidentas Joe Bidenas prieš šių metų JAV prezidento rinkimus vasario mėnesį atsidarė paskyrą, norėdamas pasiekti jaunesnius rinkėjus.

Tačiau J. Bideno buvimas kanale nesutrukdė jam šį mėnesį per pokalbį su Kinijos vadovu Xi Jinpingu išsakyti susirūpinimą dėl platformos nuosavybės.

S. Hebestreitas sakė, kad paskyros atidarymas buvo „sutapimas“, įvykęs likus kelioms dienoms iki O. Scholzo vizito į Kiniją šį savaitgalį. Jis taip pat pažymėjo, kad prieš prisijungdamas O. Scholzo biuras skyrė laiko platformai įvertinti.

Vakarų pareigūnai reiškia nerimą dėl „TikTok“ populiarumo tarp jaunimo, teigdami, kad ji yra pavaldi Pekinui ir padeda skleisti propagandą – tačiau pati bendrovė ir Pekinas šiuos įtarimus neigia.

Praėjusį mėnesį JAV Atstovų rūmai didele balsų dauguma pritarė įstatymo projektui, pagal kurį „TikTok“ būtų priversta atsiskirti nuo motininės Kinijos bendrovės „ByteDance“, kitaip jai grėstų uždraudimas visoje šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.