Izraelis džiaugiasi sėkmingai veikiančia jūrine priešraketinės gynybos sistema „C-Dome“

Izraelio kariuomenė teigia pirmą kartą sėkmingai perėmusi priešo raketą, naudodama jūrinę priešraketinės gynybos sistemos „Geležinis kupolas“ versiją.

Raketos.<br>EPA-ELTA nuotr.
Raketos.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2024, 10:43 PM

Sistema, vadinama „C-Dome“, perėmė raketą iš korvetės, kuri atplaukė iš rytų ir įplaukė į Akabos įlankos rajoną, kuriame yra Izraelio pakrantės miestas Eilatas.

Izraelio kariuomenė, vykdydama naktinę operaciją šiame rajone, bendradarbiavo su oro pajėgomis ir korvetės įgula, sakoma antradienį paskelbtame pranešime.

Nuo Gazos karo pradžios prieš šešis mėnesius Raudonojoje jūroje buvo dislokuoti įvairūs raketiniai laivai, įskaitant „Sa‘ar 6“ klasės korvetes.

Pastaraisiais metais Izraelio karinis jūrų laivynas buvo aprūpintas laivais iš Vokietijos, įskaitant keturias „Sa‘ar 6“ klasės korvetes, užsakytas iš „ThyssenKrupp Marine Systems“ (TKMS). Paskutinis iš šių maždaug 90 metrų ilgio ir 13 metrų pločio laivų į Haifą atplaukė 2021 metais.

Izraelis pats aprūpina korvetes radarais ir ginklų sistemomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.