Apleistame Varšuvos pastate – sukrečiantis radinys: keturgubos žmogžudystės aukomis tapo 3 ukrainiečiai ir lenkas

Netoli Varšuvos centro esančiame apleistame pastate rasti keturių nužudytų vyrų kūnai. Tarp jų buvo trys ukrainiečiai ir vienas Lenkijos pilietis. Apie tai pranešė „Radio Svoboda“.

Lenkijos policija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Lenkijos policija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2024, 8:25 AM, atnaujinta Apr 10, 2024, 9:02 AM

Policija pirmuosius du kūnus aptiko šeštadienį, o kitus du sekmadienį. Kol kas negalima tiksliai pasakyti, kada buvo įvykdytas nusikaltimas: radimo metu šie kūnai buvo įvairaus suirimo laipsnio. „Jie ten gulėjo kelis mėnesius“, – sakė Varšuvos policijos atstovas spaudai Robertas Szumiata.

Šiuo metu sulaikyti septyni įtariamieji – vyrai ir moterys. Šeši iš jų yra ukrainiečiai, o vienas – Lenkijos pilietis. Teisėsaugos pareigūnai dirba nusikaltimo vietoje, apžiūrimas pastatas ir ieškoma galimų kitų aukų.

Pranešama, kad ir aukos, ir įtariamieji yra benamiai. Policijos duomenimis, jie visi gyveno apleistame name ir kažkuriuo metu tarp jų kilo konfliktas. Tikimasi, kad jau trečiadienį sulaikytiesiems bus pateikti kaltinimai.

Kūnai buvo rasti įvairiose namo vietose – tuščiuose skliautuose, ant stogo, taip pat užkasti kieme.

2023 m. birželio mėn. duomenimis, Lenkijoje oficialiai užregistruota 975 tūkst. ukrainiečių pabėgėlių.

UNIAN primena, kad ukrainiečių nužudymo atvejų pastaruoju metu buvo ne vienas. Vasario mėnesį tapo žinoma apie žiaurų 38 metų ukrainietės nužudymą Lenkijoje. Tai įvyko Tomaševo Mazoveckio mieste, Lodzės vaivadijoje, centrinėje šalies dalyje. Žinoma, kad auka nuolat važinėjo į Lenkiją dirbti.

Taip pat vienas rezonansinių įvykių su ukrainiečiais nutiko Vokietijoje. Ten buvo nužudytos dvi ukrainietės: kaip vėliau paaiškėjo, nusikaltėlių taikinys buvo kūdikis. Dabar jie jau suimti, rašo UNIAN.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste